• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Moto2: Άξια πρώτος ο West!
Πήρε τη δεύτερη νίκη του στο βρόχινο/στεγνό αγώνα!
Νέα 28/06/2014 - 17:50

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του πήρε πανάξια σήμερα το μεσημέρι ο Anthony West, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευχέρεια που έχει στο βρεγμένο για να κάνει μια διαφορά από τον δεύτερο Maverick Vinales και στη συνέχεια, καθώς η πίστα στέγνωνε, υπερασπίστηκε με επιτυχία τη θέση του.

 

Ο 32χρονος West κέρδισε στο 211ο Grand Prix του με διαφορά στα τρία δέκατα από τον Vinales και στα εφτά δέκατα από τον Mika Kallio, που ήταν και ο τρίτος στο βάθρο των νικητών. Ο Αυστραλός κέρδισε στην Ολλανδία μετά από ένδεκα χρόνια και το 2003!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών εξαιτίας της δυνατής βροχής και του χαλαζιού που έπεφτε. Το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, ο Tito Rabat, ξεκίνησε από την pole position, αλλά γρήγορα έγινε φανερό ότι δεν είχε τις σωστές ρυθμίσεις, ενδεχομένως, για να ακολουθήσει τους μπροστά, τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

 

Ο Johann Zarco, όπως και οι Alex de Angelis, Thomas Luthi και Julian Simon, χρησιμοποίησαν όλη τους την αυτοσυγκέντρωση και την εμπειρία που έχουν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, για να καταφέρουν να περάσουν τη γραμμή τερματισμού από την τέταρτη ως και την έβδομη θέση.

 

Ο μεγάλος χαμένος του σημερινού αγώνα ήταν ο Simone Corsi, ο οποίος έχοντας φτιάξει μια διαφορά των ένδεκα δευτερολέπτων, το μόνο που απέμενε ήταν να τη διαχειριστεί σωστά και να πάρει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία (έχει πέντε νίκες στη μικρή κατηγορία).

 

Ωστόσο ο Ιταλός δεν τα κατάφερε και κάνοντας ένα αβίαστο λάθος έπεσε στα μισά περίπου του αγώνα. Τα λάθη τους πλήρωσαν και οι Luis Salom και Sam Lowes, σ’ έναν πολύ δύσκολο αγώνα που κηρύχθηκε βρόχινος αλλά προς το τέλος η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά.

 

Ο Salom έπεσε όταν διεκδικούσε την τρίτη θέση στον αγώνα! Κατάφερε να επανέλθει και έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην 15η θέση, κερδίζοντας τον ένα βαθμό.

 

Ο Lowes ήταν εξαιρετικός όλο το αγωνιστικό τριήμερο. Στην εκκίνηση μάλιστα κράτησε για λίγο την πρώτη θέση. Όταν όμως τον πέρασε ο Corsi, ο Βρετανός προσπάθησε να πιέσει κι έπεσε. Σηκώθηκε αμέσως, αλλά μερικά λεπτά αργότερα έπεσε εκ νέου, εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

 

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Συνεχίζει αήττητος ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto3: 2η συνεχόμενη νίκη ο Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα