• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στρατηγικά λάθη για την Tech 3!
Απογοητευμένοι οι Smith και Pol Espargaro
Νέα 01/07/2014 - 09:59

Οι καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κάθε οδηγός της Tech 3 μπορεί να ήταν διαφορετικές, στο τέλος όμως του αγώνα και οι δυο τους μετάνιωσαν για τη στρατηγική που ακολούθησαν.

 

Στην περίπτωση του Bradley Smith, ο Βρετανός θεωρεί ότι αν σταματούσε στα pits ένα γύρο νωρίτερα, τότε θα είχε την ευκαιρία να τερματίσει ως και την πέμπτη θέση, αντί για την όγδοη που πήρε στο τέλος.

 

«Με τα ελαστικά, τις γόμες και όλα αυτά, πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά. Όμως το λάθος μου ήταν που έμεινα ένα γύρο περισσότερο στην πίστα! Βλέποντας το ρυθμό μου με τα σλικ - που έκανα τον τρίτο ταχύτερο γύρο - πιστεύω ότι αν έμπαινα νωρίτερα θα ήμουν σε θέση να παλέψω για την πέμπτη θέση».

 

«Πάντως κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Δυσκολευτήκαμε στη βροχή, όπως όλοι οι οδηγοί Yamaha και χάσαμε πολύ χρόνο. Με τα σλικ όμως ένοιωθα καλά και από όσους μπήκαν στον έβδομο γύρο στα pits, ήμουν ο καλύτερος! Η στρατηγική μας όμως δεν δούλεψε».

 

Ο Pol Espargaro αποφάσισε, όπως και ο Valentino Rossi, να βγει στην πίστα με τα σλικ ελαστικά. Μια απόφαση που σε μερικά λεπτά, με την επανεμφάνιση της βροχής, θα μετάνιωνε...

 

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα οδηγήσει ποτέ αυτή τη μοτοσυκλέτα στο βρεγμένο, αλλά δεν ήταν καν έτσι καθώς οι συνθήκες ήταν μισό-μισό! Μόλις είδα τον Valentino με τα σλικ σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα και ήμουν πολύ σίγουρος για την επιλογή μου στη σχάρα εκκίνησης. Μετά όμως άρχισε να βρέχει και όλα άλλαξαν. Αυτά έχουν οι αγώνες».

 

«Στη συνέχεια βγήκα με τα βρόχινα και πάλι, σε περίπτωση που άρχιζε να βρέχει και πάλι. Σε περίπτωση που κάτι θα γινόταν, κάποιος μετεωρίτης, κάτι...! (σ.σ. γέλια) Έπρεπε να τα δοκιμάσω. Όταν όμως είδα ότι δεν έβρεχε, προτίμησα να σταματήσω τον αγώνα», πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: Φωτό από το βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Ακόμα μια 6η θέση για τον Iannone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα