• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Αγώνας 2: Διπλή εκκίνηση, νικητής ο Sykes!
Σπριντ εφτά γύρων, έπεσε όταν ήταν πρώτος ο Melandri!
Νέα 14/07/2014 - 12:56

Συναρπαστικός και επεισοδιακός ήταν ο δεύτερος αγώνας των SBK στην Laguna Seca, με τον Alex Lowes να έχει μια σφοδρή πτώση στην πρώτη εκκίνηση και πιθανότατα να επιδείνωσε την κατάσταση του αστραγάλου του που είχε τραυματίσει νωρίτερα στη σεζόν.

 

Αφού ο αναβάτης της Suzuki μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο, ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου - έχοντας μειωθεί πια στους μόλις εφτά γύρους - αλλά το νέο δράμα δεν άργησε να έρθει. Ο Sylvain Barrier έπεσε πολύ άσχημα με τη μοτοσυκλέτα του να τον χτυπά ενώ και ο ίδιος έπεσε με φόρα στη μπαριέρα!

 

Πολύ άτυχος ο Barrier, ο οποίος μόλις τον προηγούμενο μήνα επέστρεψε μετά από τετράμηνη απουσία λόγω τραυματισμού. Αυτή τη φορά χτύπησε στο πόδι του, καθώς οι άνθρωποι της πίστας τον μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο με φορείο.

 

Μετά τις δυο κόκκινες σημαίες, ο αγώνας, διάρκειας εφτά μόλις γύρων, ξεκίνησε και πάλι, με τον Tom Sykes στην pole, αλλά τον Marco Melandri να φεύγει καλύτερα! Ο Ιταλός ήθελε να κάνει το διπλό στην Αμερική και πίεσε από την αρχή, αλλά γρήγορα οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν, όταν ανοίχτηκε στο τέλος του δεύτερου γύρου κι εγκατέλειψε.

 

Το λάθος του έφερε τον Sykes στην πρώτη θέση, με τον Guintoli να ακολουθεί έχοντας πίσω του έναν δυνατό Toni Elias. Η μικρή διάρκεια του αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι έχασε πολύτιμο χρόνο στο να προσπεράσει τον Elias, ήταν τα δυο βασικά αίτια που ο Γάλλος δεν κατάφερε να κυνηγήσει με επιτυχία τον Βρετανό αντίπαλό του.

 

Το θετικό πάντως για τον Γάλλο είναι ότι έφτασε πλέον τους 30 συνεχόμενους αγώνες, στους οποίους πάντα τερματίζει σε θέση που δίνει βαθμούς! Με τον Melandri εκτός, ο Giugliano είχε την ευκαιρία για μια θέση στο βάθρο, δίνοντας στην ομάδα του ένα θετικό αποτέλεσμα, μετά την ανακοίνωση ότι ο Davies κρίθηκε ανέτοιμος για το δεύτερο σκέλος, μετά την πτώση του στο πρώτο.

 

Πάντως ο Ιταλός δεν τα κατάφερε, αφού έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στην Corkscrew κι εγκατέλειψε τον αγώνα. Η Panigale του πήρε περίεργη τροχιά κι επέστρεψε στην πίστα, ευτυχώς χωρίς απρόοπτα γι’ αυτούς που ακολουθούσαν.

 

Ο Toni Elias είχε την ευκαιρία να πάρει το πρώτο του βάθρο στα SBK, αλλά στον πέμπτο γύρο δεν κατάφερε να αποτρέψει την κίνηση που του έκανε ο Jonathan Rea. Ο τελευταίος κατάφερε να μετατρέψει ένα δύσκολο Σ/Κ σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Παρομοίως και ο Laverty - που είχε εγκαταλείψει στο 1ο σκέλος - πήρε μια καλή τέταρτη θέση, μπροστά από τον Elias.

 

Στις EVO, οι Ayrton Badovini και Christian Iddon διέπρεψαν - χάρη και στις πτώσεις των μπροστά αναβατών - και πήραν την όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα! Φυσικά όμως ακυρώθηκαν οι θέσεις τους (δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πωλήσεων για να πάρουν homologation) κι έτσι ο David Salom πήρε τη δεύτερη νίκη στην κατηγορία, με την όγδοη να είναι η καλύτερη που έχει πάρει EVO μέχρι σήμερα!

 

Δείτε τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ξύλο στον αγώνα της Moto3!

« Προηγούμενο άρθρο

Laguna Αγώνας 1: Ανατροπή με Melandri!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα