• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Επιστροφή στη δράση!
Αυτό το Σ/Κ από την πίστα της Indianapolis!
Νέα 07/08/2014 - 09:58

Μετά το σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα - και για έβδομη διαδοχική χρονιά - η Indianapolis Motor Speedway θα φιλοξενήσει αυτό το Σ/Κ το δέκατο GP της φετινής σεζόν.

Η διαφορά με τις προηγούμενες σεζόν είναι το γεγονός ότι η πίστα έχει μερικές αλλαγές που θα συμβάλλουν σ’ ένα καλύτερο θέαμα, με ορισμένες αλλαγές στις στροφές και στα σημεία φρεναρίσματος, που θα δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσεις στους αναβάτες.

Οι στροφές 3, 4, 7, 15 και 16 έχουν επανασχεδιαστεί και ολόκληρο το εσωτερικό τμήμα της πίστας έχει περαστεί με νέα άσφαλτο για να είναι πιο ομαλό για τους οδηγούς. Σε σχέση με την προηγούμενη πίστα, έχει διατηρηθεί η δομή των 16 στροφών και η αντίθετη του ρολογιού φορά, αλλά έχει μικρύνει κατά 0,048 χλμ.

Καθώς οι οδηγοί θα επιστρέψουν στις πίστες μετά τις τρεις εβδομάδες διακοπών, όλα τα μάτια θα πέσουν πάνω στον Marc Marquez, ο οποίος θέλει να συνεχίσει το εκπληκτικό φετινό του σερί.

Με μια σειρά εννέα νικών στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, ο Ισπανός άσος έχει 77 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία, αλλά και τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Marquez παραμένει αήττητος επί αμερικανικού εδάφους στη μεγάλη κατηγορία.

Θα καταφέρει κανείς στην Indy, ή σε κάποιον από τους επόμενους γύρους να κερδίσει τον Marquez; Σ’ αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι δυο μεγαλύτεροί του αντίπαλοι φέτος, ο Dani Pedrosa και ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός σούπερ σταρ ελπίζει στη νίκη, αλλά αν δεν τα καταφέρει θα θέλει τουλάχιστον να επιστρέψει στο βάθρο, μετά τα GP σε Assen και Sachsenring.

Πέρα από τον Vale - που είναι ο οδηγός που κέρδισε στον παρθενικό αγώνα στην Indianapolis το 2008 - ο Jorge Lorenzo είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα στην αμερικανική πίστα, ενώ είχε επικρατήσει εκεί το 2009. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον Jorge, ο οποίος όμως δεν τα παρατά ποτέ, εμπνεόμενος από την σπαρτιατική αρχαία ιστορία.

Στους υπόλοιπους αναβάτες, ξεχωρίζουν τα πρόσφατα νέα για το δίδυμο της Ducati, με τον Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow να παίρνουν διαφορετικούς δρόμους το 2015. Ο πρώτος θέλει να συνεχίσει την καλή φετινή του παρουσία στις πίστες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος ελπίζει ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει μια μικρή άσχημη παρένθεση στην καριέρα του στο MotoGP, οδηγώντας μια RC213V το 2015 στην ομάδα της LCR Honda.

Ο Nicky Hayden θα λείπει από το GP της πατρίδας του, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει από την επέμβαση στο δεξί του καρπό και θα αντικατασταθεί από τον Βρετανό Leon Camier. Παράλληλα, για τον Colin Edwards θα είναι το τελευταίο Grand Prix μέσα στην πατρίδα του, μιας και ο Αμερικανός έχει ήδη δηλώσει ότι η φετινή είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Έρχονται δύσκολες πίστες!

« Προηγούμενο άρθρο

O Ευάγγελος Νίκου διακρίθηκε στο Παγκόσμιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα