• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Brno θα είναι στο καλεντάρι και το 2015
Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια
Νέα 21/08/2014 - 10:56

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν οι φήμες ότι η πίστα του Brno κινδύνευε να μείνει εκτός του ημερολογίου αγώνων του MotoGP (βλ. περισσότερα εδώ).

Πρώτος ο Karel Abraham, ο οδηγός της Cardion AB, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται κοντά στο να βρεθεί λύση για την πίστα και στη συνέχεια ήρθε η επιβεβαίωση με σχετικό δελτίο τύπου, που μας ενημέρωσε ότι η πίστα θα φιλοξενήσει αγώνα και το 2015.

Η πίστα, που ανήκει στον πατέρα του Abraham, Karel Abraham Sr, αντιμετώπιζε κάθε χρόνο το μεγάλο πρόβλημα του να βρεθούν τα 2,5εκατ. ευρώ που απαιτεί η Dorna ως ποσό συμμετοχής στο ημερολόγιο αγώνων.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για την πίστα που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο στο Πρωτάθλημα - πέρυσι ήταν 142.000 θεατές την ημέρα του αγώνα, ενώ και φέτος ξεπέρασαν τις 138.000 - το οικονομικό είναι ένα θέμα που καίει, ειδικά μετά τη διακοπή της υποστήριξης του τσεχικού κοινοβουλίου.

Πλέον όμως, η περιοχή της Μοραβίας - μια ιστορική περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας - εγγυήθηκε για τα 2,5εκατ. ευρώ του χρόνου. Συνεχίζονται οι συνομιλίες και για συμφωνία πέραν του 2015, με την Dorna να επιθυμεί την υπογραφή συμβολαίου ώστε να μείνει η πίστα και τα επόμενα χρόνια στο MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Αβεβαιότητα στην ομάδα του Gresini!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Αν θέλεις να είσαι στο MotoGP...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα