• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η μάχη της Αγγλίας!
Ακόμα ένα ιστορικό Σ/Κ;
Νέα 26/08/2014 - 12:27

Το Silverstone της Αγγλίας, όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος του MotoGP, για πρώτη φορά φέτος θα υποδεχτεί άλλον νικητή πλην του Marc Marquez, μιας και την προηγούμενη φορά στο Brno ήταν ο Dani Pedrosa που κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Για πολλούς και διάφορους λόγους, ο γύρος της Αγγλίας μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμα έναν ιστορικό αγώνα! Κατ’ αρχήν, με τη νίκη του Pedrosa στην Τσεχία, η Honda γράφει ιστορία όντας ο πρώτος κατασκευαστής - στη νέα τετράχρονη εποχή του Πρωταθλήματος - που καταφέρνει ένα τόσο μεγάλο σερί συνεχόμενων νικών!

Μπορεί ο Marc Marquez να έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που θα κέρδιζε τους πρώτους έντεκα αγώνες μιας σεζόν, ωστόσο το HRC διατηρεί το 100% όσον αφορά στις νίκες του φέτος.

Πέρυσι στο Silverstone, είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες μιας από τις πλέον συναρπαστικές μονομαχίες του MotoGP, με τον Marquez και τον Jorge Lorenzo να μάχονται μέχρι τη γραμμή τερματισμού, όπου ο Lorenzo κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του με διαφορά λιγότερη από ένα δέκατο!

Φέτος, ο αναβάτης της Movistar Yamaha θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του Dani Pedrosa και να πάρει αυτός τη νίκη, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 80 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία! Μόνον οι Valentino Rossi, Mick Doohan, Dani Pedrosa και Giacomo Agostini έχουν περισσότερα!

Όσο για τον Rossi; Ο Ιταλός σούπερ σταρ θα γίνει κι επίσημα ο πιο έμπειρος αναβάτης της μεγάλης κατηγορίας (500cc/MotoGP) κάνοντας την 246η εμφάνισή του αυτό το Σ/Κ, ξεπερνώντας τις 245 συμμετοχές του Alex Barros. Αυτό θα γίνει μάλιστα ακριβώς 18 χρόνια, από την πρώτη νίκη του Vale στα 125cc, στο Brno το 1996.

Ο Valentino Rossi έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία το 2000 και από τότε έχει καταφέρει τον εκπληκτικό αριθμό των 80 νικών, 154 βάθρων, 49 pole positions, 68 ταχύτερους γύρους σε αγώνα και εφτά Παγκόσμιους Τίτλους! Αν και στο Silverstone δεν έχει καταφέρει ποτέ να στεφθεί νικητής, εν τούτοις στο Donington Park έχει εφτά νίκες - στο διάστημα 1997 με 2005 - συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης του νίκης στα 500cc το 2000.

Πέντε θα είναι οι αναβάτες από τη Μ. Βρετανία που θα πάρουν μέρος στον αγώνα της πατρίδας τους: οι Cal Crutchlow,Bradley Smith, Scott Redding, Michael Laverty και Leon Camier. Το 1996 ήταν η τελευταία φορά που είχαμε τόσους ντόπιους αναβάτες στο βρετανικό GP. Τότε ήταν οι James Haydon, Chris Walker, Eugene McManus, Jeremy McWilliams (θα αγωνιστεί φέτος στα 50 του στην Moto2!) και Terry Rymer.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιον Βρετανό στην pole position φέτος; Κάτι τέτοιο έχει καταφέρει μόνον ο μεγάλος

Barry Sheene

, το 1977 στα 500cc. Δείτε τις ώρες μετάδοσης όλου του αγωνιστικού τριημέρου από την τηλεόραση του OTE TV,

εδώ

!

Επόμενο άρθρο »

Vid: Συνέντευξη με τον Jack Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ο Dakota Mamola στο Silverstone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα