• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: 1η Pole για τον Lorenzo φέτος!
Στην 1η σειρά ο Rossi, δυνατός ο Iannone, 4ος ο Marquez!
Νέα 13/09/2014 - 17:19

Κατατακτήριες στην πίστα του Misano – για τον 13ο Γύρο του MotoGP – με πολλές πρωτιές! Ήταν η πρώτη φορά φέτος, που ο Jorge Lorenzo πήρε την pole position, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του άνοδο!

Ο Ισπανός είχε κατακτήσει για τελευταία φορά την pole στον Γύρο του Motegi πέρυσι! Από την πρώτη στιγμή – στο στεγνό – έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στη δεύτερη έξοδό του ήταν εκπληκτικός και παρά το ότι έχανε στα πρώτα δυο κομμάτια της πίστας, έκανε τον τέλειο χρόνο στη συνέχεια και πανηγύρισε δικαίως την πρώτη θέση!

Για πρώτη φορά – φέτος – ο Valentino Rossi καταφέρνει να βρει τις λύσεις και σε μια πίστα που ευνοεί τις Yamaha, πήρε θέση στην πρώτη σειρά! Ο Ιταλός ήταν πολύ χαρούμενος και το μόνο που χρειάζεται αύριο, είναι να λύσει μερικές λεπτομέρειες για να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους οπαδούς του!

Από την πλευρά του, ο Marc Marquez για πρώτη φορά από την Βαρκελώνη το 2013, δεν θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης! Ο Ισπανός θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά για να πάρει την 12η νίκη του αύριο και να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Mick Doohan σε μια σεζόν. Το μόνο που προβληματίζει τον Andrea Iannone, είναι η επιλογή του ελαστικού για τον αυριανό αγώνα. Ο Ιταλός ήταν εντυπωσιακός και ισοφάρισε την καλύτερή του θέση σε κατατακτήριες – τη 2η – που είχε πάρει και στο Mugello.

Ο Iannone έχει πολύ καλή αίσθηση με το μαλακό πίσω ελαστικό, όπως απέδειξε σήμερα στις κατατακτήριες, αλλά δυσκολεύεται με το μεσαίο. Η σωστότερη επιλογή για τον αυριανό αγώνα, θα κάνει τη διαφορά στην προσπάθεια του Ιταλού άσου να τερματίσει ψηλότερα από την 5η θέση, που είναι η καλύτερή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Dani Pedrosa θα ξεκινήσει – για τρίτο συνεχόμενο αγώνα – από την πέμπτη θέση και τη δεύτερη σειρά, με τον Ισπανό να μην κάνει καλές κατατακτήριες από το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, όπου δεν έχει καταφέρει να ανέβει στην πρώτη σειρά. Μάλλον απογοητευμένος θα πρέπει να νοιώθει ο Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός ήταν πολύ δυνατός τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό, αλλά έμεινε τελικά στην έκτη θέση.

Ο Dovi έχει ως στόχο του να μειώσει τη διαφορά του από τους πρώτους, αλλά το έργο του θα είναι δυσκολότερο απ’ ότι στους προηγούμενους τρεις Γύρους, όταν και είχε καταφέρει να πάρει θέση στην πρώτη σειρά του grid. Στην τρίτη σειρά τα αδέρφια Espargaro - με πρώτον τον Pol και δεύτερο τον Aleix – θα έχουν δίπλα τους τον Bradley Smith.

O Stefan Bradl κατάφερε να γράψει τον 10ο καλύτερο χρόνο, έχοντας προηγουμένως πάρει μέρος στις ΚΑΤ1. Εκεί εντυπωσίασε ο Yonny Hernandez που πήρε την πρώτη θέση, μπροστά από τον Γερμανό αντίπαλό του! Ο μεγάλος χαμένος των ΚΑΤ1 ήταν ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε μια διαφορά έξι δεκάτων από τον Κολομβιανό και επαναπαύτηκε, αποφασίζοντας να μην βγει στην πίστα. Ο Hernandez κατάφερε να καλύψει το έδαφος και να αφήσει τον Βρετανό με ανοιχτό το στόμα!

Επόμενο άρθρο »

Misano Moto2: Η pole στον Kallio!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto3: 7η pole για τον Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα