• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η KTM στο MotoGP το 2017
Επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη
Νέα 17/09/2014 - 17:03

Ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM, Pit Beirer, αποκάλυψε ότι ο κατασκευαστής θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία το 2017!

Η προηγούμενη απόπειρα του Αυστριακού κατασκευαστή ήταν πριν περίπου μια δεκαετία, όταν για μικρό χρονικό διάστημα είχε κατέβει στους αγώνες με την ομάδα του Roberts. Πλέον, το εργοστάσιο κυριαρχεί στη μικρή κατηγορία και ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της επιστροφής σε μερικά χρόνια.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω με κατηγορηματικό τρόπο, ότι αποφασίσαμε η KTM να κάνει το βήμα στη μεγάλη κατηγορία», σχολίασε ο Pit Beirer στο motogp.com. «Είχαμε σχέδια να πάμε πρώτα στην Moto2 και να μεγαλώσουμε σιγά-σιγά, αλλά δεν είχε νόημα να κατασκευάσουμε μια ΚΤΜ με κινητήρα Honda, διότι έτσι δεν θα ήταν ΚΤΜ!»

«Γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα στο MotoGP . Έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες και έχουμε πολλή δουλειά, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017. Θα έχουμε μια πραγματική μοτοσυκλέτα, με κινητήρα V4, αλλά σε σωληνωτό πλαίσιο, με ανάρτηση WP και θα είναι 100% κατασκευασμένη στην Αυστρία κι έτσι δεν χρειαζόμαστε εξωτερικούς προμηθευτές».

Συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε να την κάνουμε μια αληθινή ΚΤΜ και θα ακολουθήσουμε το δύσκολο μονοπάτι. Ξέρουμε ότι η πρόκληση είναι τεράστια για εμάς και θα χρειαστούμε χρόνια για να έρθουμε στην κατηγορία και να είμαστε έτοιμοι. Είμαι όμως σίγουρος ότι με τους μηχανικούς που έχουμε στην πατρίδα, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Είναι ένα μακροχρόνιο σχέδιο και είμαστε ακόμη μόλις στην αρχή, αλλά ανυπομονούμε να γίνουμε μέλος στο σόου αυτό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το MotoGP είναι το όνειρο για κάθε κατασκευαστή, να είσαι κομμάτι και μέρος του χώρου με τις υψηλότερου επιπέδου αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Ερωτηθείς μάλιστα για το πότε θα ξεκινήσει η ομάδα να κάνει δοκιμές με τη νέα της πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, απάντησε:

«Αυτό θα γίνει στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού».

Επόμενο άρθρο »

Video: Λατρεία για τον Vale!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανησυχεί ο Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα