• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν μετανοιώνω για τίποτα στη ζωή!
Πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν
Νέα 13/10/2014 - 12:55

Ο Jorge Lorenzo έγινε μόλις ο δεύτερος αναβάτης φέτος που καταφέρνει να κερδίσει περισσότερους από έναν αγώνες, επικρατώντας της μάχης του Motegi για τον 15ο Γύρο του MotoGP.

Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα, οι κάμερες και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Marc Marquez, ο οποίος κατάφερε με τη δεύτερη θέση του στον αγώνα να στεφθεί - και πάλι - Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

«Η σεζόν που έκανε ήταν σχεδόν τέλεια, με μοναδικές εξαιρέσεις τα λάθη σε Misano και Aragon. Στις άλλες πίστες όμως, ήταν πάντα σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν πολύ επιθετικός, αλλά συγχρόνως και πολύ σταθερός, χωρίς τις πτώσεις που έκανε στο πρώτο μέρος της περσινής σεζόν».

«Πέρυσι κέρδισε το Πρωτάθλημα ως rookie, αλλά πιθανότατα εκμεταλλεύτηκε τους τραυματισμούς του Dani και τους δικούς μου. Αυτή τη φορά ήταν ο καλύτερος κατά γενική ομολογία κάνοντας μεγάλη διαφορά κι έτσι του αξίζει αναμφίβολα ο Τίτλος», σχολίασε ο Lorenzo.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καταστροφικό πρώτο μισό της φετινής σεζόν και ειδικά στους δυο πρώτους αγώνες, όταν και καταστράφηκε τελείως η ψυχολογία του.

«Δεν μετανοιώνω για τίποτα στη ζωή, διότι δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορείς να μάθεις απ’ αυτό και να παίρνεις διαφορετικές αποφάσεις. Στην αρχή δεν ήμουν έτοιμος από φυσικής κατάστασης, ενώ και η μοτοσυκλέτα δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική όπως τώρα. Συν του ότι τα ελαστικά ήταν διαφορετικά».

«Όλα αυτά έκαναν την αρχή της φετινής σεζόν αρκετά περίπλοκη. Παράλληλα, ήταν καταστροφικό που έκανα τα δυο μεγάλα μου λάθη στους πρώτους δυο αγώνες. Στη συνέχεια άρχισα να νοιώθω καλύτερα από φυσικής, όσο και πνευματικής κατάστασης και πλέον είμαι πολύ χαρούμενος από το επίπεδο το δικό μου, αλλά και της μοτοσυκλέτας μου».

Μπορεί το στυλ του Lorenzo, το ομαλό, «βουτυρένιο» αυτό στυλ να είναι εντελώς διαφορετικό από το επιθετικό του Marc Marquez, ωστόσο λίγα είναι αυτά που τον χωρίζουν μέσα στην πίστα από τον μεγάλο του αντίπαλο.

«Το δικό μου στυλ, όπως και του Vale, είναι περίπου ίδια. Ίσως ο Valentino να φρενάρει πιο αργά ή πιο δυνατά απ’ ότι εγώ, αλλά έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές. Πάντως οι διαφορές είναι μικρές. Σε σχέση με τον Marc όμως, το στυλ μας είναι τελείως διαφορετικό. Μάλλον θυσιάζω την είσοδο στις στροφές για να έχω καλύτερη ταχύτητα μέσα και ίσως να είμαι λίγο πιο ακριβής στα φρένα, απ’ ότι ο Marc».

«Ωστόσο είναι πολύ αποτελεσματικός, πολύ γρήγορος, εξαιρετικά επιθετικός και πανίσχυρος στις μάχες σώμα με σώμα! Έτσι είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Βέβαια, έχουμε και διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Είναι σαν να συγκρίνεις τον Kevin Schwantz με τον Eddie Lawson. Είναι τελείως διαφορετικό το στυλ και οι μοτοσυκλέτες μας. Έτσι, το ποιος είναι καλύτερος θα μας το πει μονάχα ο χρόνος».

Όσο για το σημερινό αγώνα; «Ήταν δύσκολος. Νομίζω ήταν ο αγώνας με τη μεγαλύτερη ένταση κι από τους τέσσερείς μας, διότι κανείς δεν ήθελε να τερματίσει πίσω από τον άλλο. Όλοι πίεζαν δυνατά! Ο Valentino ήταν πολύ γρήγορος στους δυο πρώτους γύρους, στη συνέχεια όμως έριξε το ρυθμό του».

«Κατάφερα να τον φτάσω και αποφάσισα να τον περάσω γρήγορα, διότι σκέφτηκα ότι ίσως να μπορούσε να κρατήσει για λίγο τον Marquez. Πίεσα λοιπόν στο όριο για να κάνω τη διαφορά και είμαι πολύ χαρούμενος που για δεύτερη φορά κερδίζω στην έδρα του αντιπάλου μας!»

Πλέον, με τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη, ο Jorge Lorenzo έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τόσο τον Valentino Rossi, όσο και τον Dani Pedrosa.

«Τώρα η μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση. Θεωρώ ότι περισσότερο τώρα, απ’ ότι πέρυσι, οι τέσσερείς μας είμαστε - λίγο πολύ - στο ίδιο επίπεδο σε κάθε πίστα. Έτσι η μάχη αυτή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα είναι μια πολύ αμφίρροπη μάχη. Αυτός που θα είναι σταθερός και θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αυτός θα είναι ο δεύτερος στη βαθμολογία».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Sepang 2011

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ό,τι δεν έδειξε η TV!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα