• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Αυτός ο Τίτλος είναι για να ευχαριστήσω τη Honda
Που με άφησε να φέρω όλους τους ανθρώπους μου στο γκαράζ
Νέα 15/10/2014 - 12:52

Το Motegi ήταν η πίστα στην οποία ο Marc Marquez εξασφάλισε το φετινό του Τίτλο, υπερασπιζόμενος με επιτυχία το περσινό του κατόρθωμα. Παρά τα δυο λάθη που έκανε στους δυο προηγούμενους αγώνες, ο Marquez δεν άφησε περιθώριο στους αντιπάλους του και πανηγύρισε με την καρδιά του τη νέα του αυτή επιτυχία!

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη με τον Marc Marquez που έδωσε στη δημοσιότητα η Repsol Honda.

Είναι πιο δύσκολη κατάκτηση του Τίτλου, από δέκα συνεχόμενες νίκες;

Η αλήθεια είναι ότι τα λάθη που έκανα στους τελευταίους γύρους με έκαναν να εκτιμήσω ακόμη περισσότερο το Πρωτάθλημα και όλα αυτά διότι αν και το πρώτο μισό ήταν εξαιρετικό, στη συνέχεια ο Τίτλος φαινόταν σαν να μην ήθελε να έρθει! Έκανα κάποια λάθη, ίσως από υπερβολική σιγουριά επειδή γνώριζα ότι είχα μεγάλο πλεονέκτημα. Αυτές οι πρώτες νίκες μου έδωσαν το δικαίωμα να πάρω περισσότερα ρίσκα. Αλλά ήθελα πολύ να κερδίσω τον Τίτλο εκεί, στην έδρα της Honda και αυτό έγινε.

Έχεις κερδίσει 4 Παγκόσμιους Τίτλους σε 5 χρόνια. Νοιώθεις ότι η ζωή κυλά πάρα πολύ γρήγορα;

Δεν νομίζω ότι το έχω συνειδητοποιήσει. Χαίρομαι τη στιγμή και αυτό είναι το σημαντικό, διότι δεν ξέρεις τι θα γίνει αύριο. Κερδίσαμε τον Τίτλο και το γιορτάζουμε όπως κάνουμε σε κάθε νίκη. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι αυτή τη χαρά με την ομάδα.

Τι κρατάς από τους Τίτλους που έχεις κερδίσει μέχρι τώρα;

Προφανώς και κάθε Πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο, το κάθε ένα έχει τις δικές του στιγμές. Ο Τίτλος στα 125cc ήταν ο πρώτος και πάντα αυτό μετρά περισσότερο. Επίσης ήταν πιο δύσκολο, διότι τον κέρδισα στον τελευταίο αγώνα. Το Πρωτάθλημα στην Moto2 ήταν ικανοποιητικό, κυρίως μετά από αυτό που μου έτυχε την περασμένη σεζόν, όταν ήμουν εκτός για πέντε μήνες λόγω τραυματισμού. Η πρώτη σεζόν στο MotoGP ήταν μεγάλη έκπληξη. Και αυτός ο τελευταίος Τίτλος ήταν για να ευχαριστήσω την Honda, που με άφησε να φέρω στο γκαράζ όλη μου την ομάδα!

Τι βελτίωσες σε σχέση με πέρυσι;

Προσπαθείς να είσαι βελτιωμένος σε πολλούς τομείς, αλλά είναι αλήθεια ότι προσαρμόστηκα περισσότερο στο «πακέτο» αναβάτης-μοτοσυκλέτα. Εξελίξαμε ένα πλαίσιο πιο κοντά στο δικό μου στυλ και αυτό μου επέτρεψε να παραμείνω συγκεντρωμένος στο να βελτιωθώ ως αναβάτης και όχι τόσο στο να κάνω καλύτερη τη μοτοσυκλέτα.

Πως θα αντιμετωπίσεις τους εναπομείναντες αγώνες της σεζόν;

Θα το διασκεδάσω! Ξέρω ότι παίζεται ακόμα η δεύτερη θέση και οι άλλοι θα τα δώσουν όλα, αλλά εγώ θα παραμείνω συγκεντρωμένος και θα το διασκεδάζω σε κάθε αγώνα.

Πως θα βρεις το κίνητρο για να υπερασπιστείς και πάλι τον Τίτλο σου του χρόνου;

Παντού βρίσκεις κίνητρο και ειδικά όταν τα πας καλά μια χρονιά. Προσπαθείς να διατηρηθείς στην ίδια κατάσταση και να προοδεύσεις, ενώ σε παροτρύνει και η ομάδα σου.

Θα κερδίσει ο αδερφός του τον Τίτλο στην Moto3;

Αυτός είναι ο στόχος! Θα τον βοηθήσω και θα τον ενθαρρύνω όσο μπορώ. Πάνω απ’ όλα πρέπει να διώξουμε την πίεση, διότι το να προηγείσαι στη βαθμολογία σημαίνει ότι έχεις και πολλή πίεση. Θα είναι σημαντικό να παραμείνει ψύχραιμος και να ανταπεξέλθει. Ξέρω βέβαια - και από προσωπική εμπειρία - ότι σεζόν έχει δρόμο ακόμα και σε τρεις αγώνες τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Τα σχέδιά σου για το χειμερινό διάλειμμα;

Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη! Δεν θέλω να σπαταλώ τη σκέψη μου σε άλλα. Απλά θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος στο Πρωτάθλημα!

Επόμενο άρθρο »

Ο De Puniet στα SBK!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ελαστικά από Bridgestone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα