• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Δεν είχα άλλη επιλογή, έπρεπε να φορέσω το ασύμμετρο μπροστά!
Νέα 20/10/2014 - 10:58

Απαρηγόρητος ήταν ο Cal Crutchlow μετά το τέλος του χτεσινού αγώνα, με τον Βρετανό να χάνει την ευκαιρία να φέρει την Ducati του στο βάθρο, μιας κι έπεσε από μπροστινό στον τελευταίο γύρο του αγώνα!

Ο ίδιος - που φορούσε το ασύμμετρο μπροστινό - δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αποφύγει την πτώση ό,τι κι αν έκανε, φέρνοντας ως παράδειγμα την ολόιδια πτώση του Pol Espargaro λίγο πριν.

«Έπρεπε να πιέζω κι ένοιωθα καλά, δεν έκανα τίποτα διαφορετικό. Έπρεπε να πιέζω, διότι αλλιώς θα έπεφτα ούτως ή άλλως! Στον προηγούμενο γύρο έπεσε ο Pol, αλλά και σχεδόν όλοι όσοι φορούσαν το ασύμμετρο είχαν πτώση! Είμαι κυριολεκτικά ράκος... δουλεύουμε εξαιρετικά με την ομάδα, αλλά πρέπει να φτάνεις μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Έγινε λάθος και δεν την πέρασα, αλλά δεν νομίζω ότι το λάθος ήταν δικό μου».

Μπορεί στην Aragon να κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά με τα χρώματα της Ducati, ωστόσο ο χτεσινός αγώνας του Crutchlow ήταν ο καλύτερός του πάνω στην GP14, ξεκινώντας από την πρώτη σειρά της σχάρας κι έχοντας πολύ καλό ρυθμό όλο το Σ/Κ.

«Είχαμε θέμα με το μπροστινό όλο το Σ/Κ. Είδα τον Marc να πέφτει, είδα τον Pol να πέφτει και μετά έπεσα εγώ. Όλοι είχαμε το ασύμμετρο μπροστά και όλοι είδατε πόσοι έπεσαν μ’ αυτό όλο το Σ/Κ. Η θερμοκρασία έπεσε 9 βαθμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαι πολύ απογοητευμένος που έπεσα στον τελευταίο γύρο. Μπορεί να φαινόταν ότι έκανα ένα βλακώδες λάθος, αλλά έπρεπε να πιέζω γιατί το μπροστινό ήταν κρύο και αν δεν πίεζα θα έπεφτα ούτως ή άλλως».

Ο αγώνας ήταν από τους πιο συναρπαστικούς της σεζόν και γεμάτος αμφιλεγόμενες κινήσεις, όπως αυτή του Andrea Iannone που χτύπησε τον Crutchlow και τον ανάγκασε να μείνει αρκετές θέσεις πίσω!

«Στην πρώτη στροφή με εμβόλισε ο Crazy Joe (σ.σ. Iannone) και παραλίγο να μου σπάσει το πόδι και μετά χτύπησε τον Pedrosa και παραλίγο να του σπάσει το δικό του πόδι! Ήμουν τόσο τσαντισμένος που έχασα εφτά θέσεις στην αρχή! Κατάφερα όμως να περάσω τους μπροστά μου και να καθίσω στην τέταρτη θέση. Ήμουν χαρούμενος με το ρυθμό μου και αν είχα έναν καλύτερο πρώτο γύρο, ήμουν βέβαιος ότι θα έμενα μαζί με τους Valentino και Lorenzo».

Ο Crutchlow ουσιαστικά δεν είχε επιλογή μπροστινού ελαστικού, μιας και το πιο μαλακό ή το έξτρα μαλακό ελαστικό δεν θα άντεχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι, ήταν υποχρεωμένος να φορέσει το σκληρό (ασύμμετρο) για να φτάσει στη γραμμή τερματισμού, ωστόσο το γεγονός ότι η θερμοκρασία έπεσε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατέστρεψε τα σχέδιά του και του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Επόμενο άρθρο »

Η κακή εκκίνηση στοίχισε στον Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Δεν πίστευα στην οθόνη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα