Στα τελευταία λεπτά των ΕΔ1 ο Jack Miller σημείωσε έναν καλό χρόνο και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση της λίστας με τους χρόνους.
Ο Αυστραλός θα έχει την ευκαιρία να παρατείνει την αγωνία για το ποιός θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 για το 2014, καθώς η πίστα της Sepang είναι μια από τις αγαπημένες του και θα παλέψει για τη νίκη την Κυριακή.
Από την άλλη, ο Alex Marquez - ο οποίος και αυτός έχει στόχο τη νίκη και την εξασφάλιση του Τίτλου - έκανε τον πέμπτο χρόνο σήμερα το πρωί, πίσω από τον Efren Vazquez (δεύτερος και τελευταίος κάτω από το 2:14), τον Jakub Kornfeil και τον Danny Kent που ξεκινά και πάλι δυνατά.
Ο Alex Rins ήταν η τρίτη Honda μέσα στη δεκάδα, σημειώνοντας τον έβδομο χρόνο σήμερα το πρωί. Στη μάχη για την καλύτερη Mahindra, επικράτησε ο Brad Binder για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον μελλοντικό ομόσταυλό του, Miguel Oliveira.