• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: 13η και... τυχερή για τον Marquez!
Κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων pole του Doohan!
Νέα 25/10/2014 - 10:59

Στη ξέφρενη πορεία του σ’ αυτά τα δυο χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ: αυτό με τις περισσότερες pole positions σε μια σεζόν, που είχε ο Mick Doohan από το 1997 (12).

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν πολύ χαρούμενος με τη σημερινή του εμφάνιση στις κατατακτήριες και απέφυγε να τοποθετηθεί για το νέο αυτό ρεκόρ που καταρρίπτει.

Παρά τη ζέστη - η θερμοκρασία έφτασε τους 36o C στον αέρα και τους 56o C - o Marquez κατάφερε να πάρει το καλύτερο από τη (δεύτερη, καθώς είχε μια πτώση) RC213V του και να σημειώσει νέο απόλυτο χρόνο, όντας ο πρώτος που - σε επίσημη διαδικασία - πέφτει κάτω από τα 2:00 στη Μαλαισία (1:59.791).

Ο δεύτερος που τα κατάφερε ήταν ο λιγομίλητος Dani Pedrosa, ο χρόνος του οποίου ήταν επίσης καταπληκτικός (1:59.973), αλλά όχι αρκετός για να του δώσει την pole position. Μαζί τους στην πρώτη σειρά κι ένας Lorenzo γεμάτος αυτοπεποίθηση!

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha - παρά το σπινάρισμα που είχε στον πίσω τροχό - κατάφερε να γράψει τον τρίτο καλύτερο χρόνο και εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να παλέψει για τη νίκη αύριο, απόρροια της μεγάλης του σταθερότητας σε χρόνους.

Η τρίτη Honda στις πέντε πρώτες θέσεις, ήταν αυτή του Stefan Bradl, ο οποίος συνέχισε την καλή του παρουσία στην πίστα της Μαλαισίας. Ο Dovizioso ήταν η καλύτερη Ducati και θα ξεκινήσει από την 5η θέση τον αγώνα αύριο, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του Valentino Rossi για 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο Ιταλός σούπερ σταρ δεν βρήκε την κατάλληλη στρατηγική, ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του και θα ξεκινήσει τελευταίος από τη δεύτερη σειρά του grid αύριο.

Η μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro πήρε για πολλοστή φορά θέση στο parc ferme, μιας και ο κυρίαρχος της OPEN κατηγορίας ήταν και πάλι ο καλύτερος από τους αντιπάλους του, ενώ με τη βοήθεια της πιο μαλακής πίσω επιλογής κατάφερε να είναι ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 2:01!

Από εκεί και πέρα, ο Cal Crutchlow θα ξεκινήσει από την όγδοη θέση, μπροστά από τον Bradley Smith και τον Alvaro Bautista. Ο τελευταίος πέρασε με επιτυχία από το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών. Μαζί του πήρε το εισιτήρια για τις ΚΑΤ2 και ο Hiro Aoyama, ο οποίος όμως είχε μια πτώση στις KAT2 κι έμεινε στην 11η θέση.

Φυσικά ο Pol Espargaro δεν έδωσε το παρόν στην πίστα ούτε στις ΕΔ4, ούτε στις κατατακτήριες, μετά την πτώση του νωρίτερα και το κάταγμα στο δεύτερο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού. Αύριο θα δοκιμάσει να μπει στην πίστα στο ζέσταμα για να αξιολογήσει την κατάστασή του.

Αυτός που θα είναι οριστικά απών από τον αυριανό αγώνα, είναι ο Andrea Iannone. Ο Ιταλός είχε μια πτώση πριν μια εβδομάδα στην Αυστραλία, αλλά η χτεσινή του είναι αυτή που τον αφήνει εκτός 17ου Γύρου, με τον Ιταλό να έχει τραυματιστεί στο αριστερό του χέρι.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: Η pole στον κυρίαρχο Rabat!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: 8η pole για τον Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα