• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Πίεσα για τη νίκη στη Μαλαισία…
…για να είμαι πιο ελεύθερος στη Βαλένθια!
Νέα 26/10/2014 - 17:45

O Marc Marquez δήλωσε ότι μετά τη δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη του στο σημερινό αγώνα της Sepang, η πίεση στη Βαλένθια θα είναι μηδαμινή, καθώς στην πατρίδα του θα έχει ως στόχο να γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που θα πετύχει 13 νίκες μέσα σε μια σεζόν.

Ο Ισπανός της Repsol Honda κατάφερε να επανέλθει δριμύτερος μετά από μια πολύ μέτρια αρχή στον αγώνα και επικρατώντας των δυο Yamaha – τόσο του Valentino Rossi όσο και του Jorge Lorenzo – ισοφάρισε το ρεκόρ του Doohan με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν.

«Στη Βαλένθια δεν θέλω καθόλου πίεση, απλά να το διασκεδάσω! Εδώ πίεσα στο 100% διότι αν είχα ακόμα μια πτώση ή έναν άσχημο αγώνα, η πίεση στη Βαλένθια θα ήταν μεγαλύτερη, αλλά μετά τη νίκη εδώ θα είμαι πιο ελεύθερος», σχολίασε ο Marquez.

Η φοβερή ζέστη στη Μαλαισία εξώθησε τους αναβάτες στα όριά τους, κάτι που παραδέχτηκε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

«Ήταν ένας πολύ, πολύ δύσκολος αγώνας, ειδικά σε φυσική κατάσταση και ειδικά στην αρχή όταν κι έκανα ένα λάθος στην πρώτη στροφή. Φρέναρα αργά και ανοίχτηκα και μετά ακούμπησα τον Jorge κι έχασα αρκετές θέσεις».

«Στους επόμενους γύρους πίεσα πολύ για να προσπεράσω τους μπροστά και όταν έφτασα τους οδηγούς της Yamaha, προσπάθησα να κρυώσω τα φρένα και να μην πιέζω πολύ τα ελαστικά».

«Μετά, στους τελευταίους εφτά ή οχτώ γύρους ακολούθησα τη συνηθισμένη μου τακτική, διότι στην Αυστραλία δοκίμασα κάτι άλλο και δεν έπιασε! Προσπάθησα να τους περάσω και να δώσω το 100%, αλλά ήταν πολύ δύσκολο με τέτοια ζέστη».

«Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κέρδισα και ισοφάρισα το ρεκόρ του Mick Doohan», πρόσθεσε ο Marc Marquez.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Δεν μπορούσα τίποτα παραπάνω!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ένα βάθρο που το περίμενα πολύ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα