• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estrella εναντίον Miller και Kent!
Κατέθεσε διπλή ένσταση στην Επιτροπή!
Νέα 28/10/2014 - 09:29

Η Estrella Galicia - ομάδα του AlexMarquez που διεκδικεί τον Τίτλο της Moto3 κι έμεινε 5ος στον Κυριακάτικο αγώνα - κατέθεσε ένσταση στην Επιτροπή Αγώνα για τις επαφές που είχε ο Miller και ο αναβάτης τους στον αγώνα της Κυριακής.

Αρχικά, η ομάδα του Marquez υπογράμμισε ότι ο Miller έδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά, προσπαθώντας επίτηδες να βγάλει εκτός γραμμής τον αναβάτη της, με σκοπό να χάσει θέσεις ή να πέσει.

«Είδαμε έξι επαφές, από τις οποίες οι τέσσερεις δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω διερεύνηση. Ήταν κανονικές μανούβρες αγώνα», σχολίασε ο MikeWebb, ο διευθυντής Αγώνων της Dorna.

«Οι άλλες δυο είχαν μικρές επαφές και ήταν σίγουρα δυνατές μονομαχίες, αλλά ομόφωνα αποφασίσαμε ότι δεν είχε παραβιαστεί κάποιος κανονισμός. Πάντως τονίσαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στον Miller, ότι ήταν πάρα, μα πάρα πολύ κοντά στο όριο του να ξεφύγει».

Από την πλευρά του, ο Αυστραλός ισχυρίστηκε σχετικά με τα περιστατικά: «Έβαζα απλά τη μοτοσυκλέτα μου εκεί που ήθελα. Δεν την οδηγούσα πάνω του. Απλά του έκανα δύσκολη τη ζωή στο να πάρει τη στροφή. Αν ήθελα να πέσει, τότε θα μπορούσα εύκολα να τη φέρω δίπλα του και να τον στείλω στην άσφαλτο».

«Αλλά δεν το ήθελα. Ήθελα να κάνω έναν όσο πιο καθαρό αγώνα μπορούσα και παράλληλα να τον δυσκολέψω στο να βάλει κάποιες μοτοσυκλέτες ανάμεσα στη δική μου και τη δική του».

Όταν τον πληροφόρησαν για τη δυσφορία του Marquez και της ομάδας του για τις ενέργειές του στον αγώνα, ο Miller πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, οι Marquez ακουμπούν πολύ στον αγώνα κι έτσι για μένα, έκανα έναν αγώνα στα δικά τους στάνταρ. Κι αυτός με ακούμπησε και μ’ έβγαλε εκτός γραμμής, αλλά όταν μ’ έβγαζε ανοιγόταν κι αυτός και τον πέρναγα από την εσωτερική».

Ο AlexMarquez ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα και δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως.

Δευτερευόντως, η Estrella κατηγόρησε τον DannyKent ότι επίτηδες επιβράδυνε στον τελευταίο γύρο του αγώνα, κρατώντας πίσω του - στην 5η θέση - τον AlexMarquez.

«Το video δείχνει ότι οι τρεις μπροστά ξέφυγαν σ’ εκείνο το σημείο, ενώ και ο ανεξάρτητος τεχνικός μας, επιβεβαίωσε (αφού εξέτασε την τηλεμετρία από τη μοτοσυκλέτα του Kent) ότι πράγματι έκλεισε το γκάζι», τοποθετήθηκε ο Webb.

«Ωστόσο ήταν ένα φυσιολογικό λάθος από τον οδηγό, καθώς μπήκε στη στροφή γρηγορότερα από πριν και ο πίσω τροχός έχασε πρόσφυση. Ενστικτωδώς έκλεισε το γκάζι, αλλά μόλις βρήκε πρόσφυση το άνοιξε και πάλι. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν το έκανε για να καθυστερήσει τον Marquez».

Πάντως, ο Jack Miller έχασε κι αυτός τη νίκη από έναν επιθετικό Alex Rins στην τελευταία στροφή του αγώνα. Γι’ αυτό το σημείο, ο Miller σχολίασε:

«Ο Rins ήταν καλός ομόσταυλος για τον Marquez, καλύτερος απ’ ότι ήταν γι’ αυτόν ο Marquez πέρυσι! Κανονικά ο Rins είναι ένας καθαρός οδηγός, αλλά σήμερα δεν έδωσε το χώρο που συνήθως δίνει. Είναι όμως κάτι απολύτως κατανοητό».

Επόμενο άρθρο »

63ο Πρωτάθλημα για τη Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Όλοι αντιγράφουν τον καλύτερο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα