• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia ΕΔ2: Διπλό Παρασκευής για Marquez!
Πάλι στο τέλος άρπαξε την 1η θέση από τον Dovizioso!
Νέα 07/11/2014 - 16:56

Τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά και η πρώτη ημέρα του 18ου Γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, έκλεισε όπως ακριβώς ξεκίνησε! Με τον Marc Marquez δηλαδή να κάνει δυο εξαιρετικά γρήγορους γύρους στο τέλος και να παίρνει την πρώτη θέση από τον Andrea Dovizioso!

Ο Ιταλός - που θέλει να ολοκληρώσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τη φετινή πολύ επιτυχημένη του σεζόν - φόρεσε το μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο χρόνο του Marquez.

Για μια ακόμη φορά πάντως, ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που κρατούσε την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, ωστόσο τόσο ο Dovizioso, όσο και ο Aleix Espargaro εκμεταλλεύτηκαν την πιο μαλακή πίσω επιλογή που είχαν στη διάθεσή τους και πέρασαν μπροστά στους χρόνους.

Μπορεί ο Lorenzo να έπεσε στην τέταρτη θέση, ωστόσο ο ρυθμός του - για ένα ακόμα Σ/Κ - είναι εντυπωσιακός και δείχνει έτοιμος να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Βαλένθια!

Εντυπωσιακός, τουλάχιστον, ήταν ο Cal Crutchlow, ο οποίος βρήκε ένα καλό στήσιμο και κατάφερε να ρίξει ένα (!) ολόκληρο δευτερόλεπτο τον πρωινό του χρόνο και ως εκ τούτου, να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Dani Pedrosa και τον Stefan Bradl, που ήταν και οι τελευταίοι με διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή.

Ο Valentino Rossi έμεινε στη δέκατη θέση, χωρίς να καταφέρει να πέσει το όριο του 1:32 το μεσημέρι. Ο Ιταλός στους 14 γρήγορους γύρους του ήταν σταθερός στο χαμηλό και μεσαίο 1:32, με έναν γύρο στο 1:33.

Εν τω μεταξύ, μπορεί η πρώτη ημέρα της Suzuki να ολοκληρώθηκε με καπνούς και μείον ένα μοτέρ για το εργοστάσιο, ωστόσο τα νέα μέσα από την πίστα ήταν περισσότερο ενθαρρυντικά.

Ο Randy de Puniet κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στο 1,3δ, ένα αξιόλογο επίτευγμα αν αναλογιστούμε ότι η μοτοσυκλέτα εξακολουθεί να χάνει σημαντικά σε τελική (312χλμ/ώρα έναντι 331χλμ/ώρα του Iannone, που είναι και νέο ρεκόρ) αλλά και ο Γάλλος έχει μείνει εκτός δράσης για ένα ολόκληρο χρόνο!

Η άλλη μοτοσυκλέτα που έκανε το ντεμπούτο της σήμερα, η RC213V-RS με αναβάτη τον Hiro Aoyama, απέδειξε ότι είναι πολύ δυνατή (πλέον) στις ευθείες - η τελική της ήταν 324χλμ/ώρα - ωστόσο θέλει ακόμα δουλειά για να τη συνηθίσει ο Ιάπωνας, που έμεινε στη χαμηλή 21η θέση στις ΕΔ2.

Επόμενο άρθρο »

Barbera: Μας «δούλευε» η Kawasaki!

« Προηγούμενο άρθρο

Δυνατά θέλει να κλείσει τη σεζόν ο Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα