• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εντυπωσιάστηκε ο A.Espargaro με τη Suzuki!
Φανταστικό πλαίσιο, απίστευτο κράτημα!
Νέα 11/11/2014 - 11:26

Ο Aleix Espargaro μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα GSX-RR μοτοσυκλέτα της Suzuki, την οποία και οδήγησε για πρώτη φορά χτες, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του τριήμερου τεστ στη Βαλένθια.

Ο Ισπανός ήταν μάλιστα και ο πρώτος που βγήκε στην πίστα το μεσημέρι και ολοκλήρωσε την ημέρα στην 14η θέση, με διαφορά 1,3δ από την κορυφή και τον Jorge Lorenzo.

«Το πλαίσιο είναι φανταστικό και τα ηλεκτρονικά καλύτερα. Το μπροστινό στρίβει καλύτερα και η μοτοσυκλέτα είναι πιο μικρή, όπως και το βάρος της. Πρέπει να είναι περίπου 10 κιλά λιγότερη από την περσινή και είναι πολύ εύκολη στο να στρίψει, να αλλάξεις κατεύθυνση. Επίσης και η θέση είναι διαφορετική», σχολίασε.

«Γενικά στρίβω καλά με τις μοτοσυκλέτες που έχω οδηγήσει, αλλά σήμερα ήταν το κάτι άλλο! Μπορώ να πλαγιάσω ακόμα περισσότερο και να βγάλω το σώμα μου έξω πιο πολύ. Μπορώ να είμαι πολύ πιο γρήγορος στις στροφές, απ’ ότι πριν, διότι όπως είπα το πλαίσιο είναι φανταστικό!».

Πάντως το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα της Suzuki είναι πιο μικρή, σημαίνει ότι ο υψηλόσωμος Ισπανός αναβάτης έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

«Πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Τα πόδια μου, για παράδειγμα, ακουμπούν στην εξάτμιση, αλλά είναι κάπως φυσιολογικό γιατί είμαι πολύ ψηλός. Νοιώθω καλά πάνω της όμως, πρέπει να κάνουμε μερικές αλλαγές και γι’ αυτό υπάρχουν τα τεστ».

Όπως φάνηκε και το Σ/Κ στην Ισπανική πίστα, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Suzuki είναι στην τελική ταχύτητα. «Το ήξεραν αυτό και προτού έρθω», παραδέχτηκε ο Aleix Espargaro. «Πρέπει να βελτιωθούμε και στην επιτάχυνση αρκετά. Στις εξόδους σηκώνεται ο μπροστινός τροχός και χάνουμε στην επιτάχυνση, ενώ και το φρένο του κινητήρα δεν είναι καλό».

«Είμαι όμως χαρούμενος, διότι με αυτή την ιπποδύναμη καταφέραμε και ήμασταν ανταγωνιστικοί την πρώτη ημέρα. Είμαι βέβαιος ότι μέχρι το Κατάρ θα έχουμε παραπάνω δύναμη».

Ο Aleix πρόσθεσε στη συνέχεια ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον φίλο του Randy de Puniet. «Πέρυσι ήμασταν και ομόσταυλοι άλλωστε! Πριν το τεστ μιλήσαμε πολύ, όπως και χτες και σήμερα. Η αίσθησή μας από τη μοτοσυκλέτα είναι η ίδια».

Τέλος, αναφέρθηκε στις σκέψεις της ομάδας να αλλάξουν φέρινγκ για να εξυπηρετηθεί ο υψηλόσωμος Ισπανός και να βελτιωθεί η αεροδυναμική πάνω στη μοτοσυκλέτα.

«Δεν ξέρω. Νοιώθω πολύ αέρα στο κεφάλι. Τους το έχω ήδη πει και νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε φέρινγκ ή κάτι άλλο. Σίγουρα όμως έχουμε κάτι κατά νου», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Miller: Απόκοσμη δύναμη!

« Προηγούμενο άρθρο

«Μεγάλα νέα» για τον Rossi στο τεστ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα