• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Απόκοσμη δύναμη!
Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου!
Νέα 11/11/2014 - 12:37

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο Jack Miller χτες, όταν για πρώτη φορά στη ζωή του ανέβηκε σε μια 1000cc μοτοσυκλέτα και μάλιστα μια πρωτότυπη του MotoGP!

«Βγήκα από την pit lane και πέρασα τις δυο πρώτες στροφές. Είπα από μέσα μου: γ@μώτο! Πολύ γρήγορα έφυγε αυτή η στροφή! Τα πάντα γίνονται τόσο γρήγορα... δεν μπορώ να το περιγράψω! Είναι κάτι το απόκοσμο! Μεγάλο σοκ ήταν η ταχύτητα, αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις. Τίποτα όμως δεν σε προετοιμάζει για τα φρένα. Η αίσθηση είναι απίστευτη!»

Ο Αυστραλός παραδέχτηκε ότι από την ανυπομονησία του να βγει στην πίστα και να δοκιμάσει τη νέα μοτοσυκλέτα, δεν έκλεισε μάτι όλη νύχτα! «Ανυπομονούσα να φτάσει 12 το μεσημέρι. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν σταματήσαμε. Κάναμε 71 γύρους και είμαι χαρούμενος με το σημείο που είμαστε. Είναι μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα και είχα την καλύτερη ημέρα της ζωής μου!».

Ο Miller ολοκλήρωσε τη χτεσινή ημέρα στην 22η θέση και 3,6δ πίσω από τον Jorge Lorenzo. Ο Αυστραλός δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το πιο σκληρό μαλακό μπροστινό, καθώς το πιο μαλακό πιεζόταν πολύ στα φρένα και δεν του έδινε καλή αίσθηση. Καιρού επιτρέποντος θα το δοκιμάσει σήμερα.

«Η δύναμη είναι απίστευτη και δεν μπορώ να περιγράψω το πως είναι να πηγαίνει από τα 60 άλογα στα πάνω από 130! Ήταν κάτι που το ξεπέρασα και τώρα μας μένουν τα φρένα. Δεν οδήγησα τα 600άρια. Η Moto3 μοτοσυκλέτα ήταν ό,τι πιο μεγάλο είχα οδηγήσει μέχρι σήμερα!»

«Στην αρχή, στα πρώτα λεπτά, προσπάθησα να την οδηγήσω όπως οδηγούσα αυτή της Moto3. Είναι όμως μια ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα. Προσπάθησα να είμαι ομαλός, αλλά δεν γίνεται με τίποτα έτσι! Πρέπει να κάνεις το “V” στη στροφή».

Στα πλαίσια της εκμάθησης της νέας του μοτοσυκλέτας, ο Jack Miller (αλλά και ο Maverick Vinales) δεν είχε στη διάθεσή του τα traction control και anti-wheelie control ενεργοποιημένα στη μοτοσυκλέτα του. Μια διαδικασία που ακολουθείται για τους νεοφερμένους στις μεγάλες μοτοσυκλέτες, για να συνηθίσουν την έξτρα δύναμη.

Η δύσκολη πρώτη ημέρα και οι πολλοί γύροι που ολοκλήρωσε, εξουθένωσαν τον 19χρονο αναβάτη, ο οποίος θα χρειαστεί εντατική προπόνηση ενδυνάμωσης το χειμώνα.

«Φυσικά κι έχω κουραστεί. Κάναμε 71 γύρους. Χρειάζομαι κι άλλο χρόνο για να βρω τη δύναμη που χρειάζεται στα φρένα. Θα πάρω προπονητή και θα ξεκινήσω καινούργια πρόγραμμα. Έπρεπε να περιμένουμε να τελειώσει η Moto3 για να το κάνουμε. Δεν θέλω να βάλω μυς. Πρέπει απλά να χρησιμοποιήσουμε τους μυς που έχω καλύτερα».

Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο τεστ της Βαλένθια, ο Jack Miller θα έχει στη διάθεσή του την «παλιά» RC1000V της Honda, με τον Αυστραλό να παίρνει μια πρώτη γεύση της RS από τη νέα σεζόν, στα τεστ της Μαλαισίας.

Επόμενο άρθρο »

Redding: Πολύ διαφορετική η RC213V!

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιάστηκε ο A.Espargaro με τη Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα