• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2014: Τα αριθμητικά δεδομένα!
Τα στατιστικά στοιχεία ολόκληρης της σεζόν!
Νέα 19/11/2014 - 17:35

Τα στατιστικά - και φέτος - αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εκ βαθέως ανάλυση της απόδοσης και της παρουσίας των καλύτερων οδηγών του κόσμου, στο φετινό Πρωτάθλημα. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα, της σεζόν που έκλεισε στη Βαλένθια.

Το «φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Marc Marquez, συγκέντρωσε φέτος 362 βαθμούς από τους 450 διαθέσιμους, παίρνοντας στην πορεία 13 pole positions και 13 νίκες.

Ο Ισπανός έχει πλέον το ρεκόρ των περισσότερων pole και των περισσότερων νικών σε μια σεζόν, ενώ για την απόδοσή του στις κατατακτήριες φέτος, πήρε - όπως και πέρυσι - την BMW M4 Coupe έχοντας διαφορά από τον δεύτερο στους 131 βαθμούς!

Ο Marquez κυριάρχησε και στους ταχύτερους γύρους, παίρνοντας την πρώτη θέση στα 12 από τα 18 GP, με τους Lorenzo και Pedrosa να έχουν από δυο και τον Rossi και Bautista από έναν.

Επιπρόσθετα, ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε και τους περισσότερους γύρους που βρίσκονταν στην πρώτη θέση του αγώνα, 214 στο σύνολο, που δείχνει κι αυτό τη φετινή του κυριαρχία, την ώρα που όλοι μαζί οι αντίπαλοί του κατάφεραν να οδηγήσουν την κούρσα για 234 γύρους συνολικά!

Ο Hiro Aoyama ήταν ο αναβάτης που κάλυψε τη μεγαλύτερη απόσταση στους αγώνες του 2104 και αυτό επειδή ήταν και ο μόνος οδηγός που τερμάτισε κάθε αγώνα της φετινής σεζόν.

Αυτός που δούλεψε περισσότερο από κάθε άλλον τις δυο ημέρες πριν τον αγώνα, ήταν ο αναγεννημένος Valentino Rossi, ο οποίος κάλυψε μια απόσταση 7.464 χλμ, καθώς προετοιμαζόταν για τα 18 GP της χρονιάς. Η σκληρή δουλειά του Ιταλού του απέφερε 13 βάθρα, δυο νίκες και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των Αναβατών.

Το ψηλότερο σκαλί του βάθρου παραμένει υπόθεση για πολύ λίγους! Μόνο τέσσερεις είναι οι αναβάτες που έχουν ανέβει σ’ αυτό τα δυο τελευταία χρόνια και όπως θα καταλάβατε, μιλάμε για τους fantastic 4. Ο Marquez έχει 19 νίκες, ο Lorenzo 10, ο Pedrosa 4 και ο Rossi 3.

Οι άλλοι οδηγοί που συνόδευσαν στο βάθρο τους τέσσερεις φανταστικούς, ήταν οι Andrea Dovizioso (2), Aleix Espargaro (1), Bradley Smith (1), Cal Crutchlow (1) και Alvaro Bautista (1). Πέρυσι, μόνο ο Crutchlow (4) και ο Bradl (1) είχαν βρεθεί στο βάθρο, παρέα με τους fantastic 4.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Προσωρινό ημερολόγιο 2015

« Προηγούμενο άρθρο

H Yamaha για τα πλεονεκτήματα της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα