• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albesiano: Εδώ... «παίζουμε!»
Το MotoGP είναι πιο δύσκολο, αλλά και πιο συναρπαστικό!
Νέα 08/12/2014 - 13:29

Ο επικεφαλής της νέας προσπάθειας της Aprilia, η οποία από την εργοστασιακή της παρουσία στα SBK “ανεβαίνει κατηγορία” και πλέον από το 2015 θα έχει εργοστασιακή παρουσία στο MotoGP, παρουσιάστηκε αισιόδοξος μετά την πρώτη δοκιμή του κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες του εργοστασίου.

Ο Romano Albesiano τόνισε ότι τα πρώτα συμπεράσματα ήταν θετικά, χωρίς ωστόσο να παραβλέψει να υπογραμμίσει ότι σε καμία περίπτωση τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά μέσα στην πίστα.

«Θα πάρουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες από αυτό το τεστ», σχολίασε ο άνθρωπος ο οποίος στην πρώτη του σεζόν με την Aprilia στα SBK, κατάφερε να φέρει τον Τίτλο στον κατασκευαστή. «Ήταν το πρώτο μας εκτενές τεστ με το νέο κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες και τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά».

«Είχαμε ένα πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του Marco, ωστόσο αυτό δεν ήταν από τον κινητήρα. Ο χαρακτήρας του μοτέρ είναι καλός κι έτσι θεωρώ ότι είμαστε σ’ ένα καλό σημείο. Καλό για αρχή. Έχουμε φυσικά πολλά πράγματα να κάνουμε, όσον αφορά στην εξέλιξη της χαρτογράφησης του κινητήρα και του πλαισίου. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να καλύψουμε το κενό», πρόσθεσε.

Δυο είναι τα σημεία στα οποία θα πέσει το βάρος της εξέλιξης: «Η χαρτογράφηση του κινητήρα αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και μετά θα κοιτάξουμε και τη γεωμετρία του πλαισίου. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Για παράδειγμα τους μεγαλύτερους τροχούς... είναι τόσα πολλά πράγματα».

Μετά τις αλλαγές στους κανονισμούς των SBK που θα ισχύσουν το 2015 και την επιστροφή του κατασκευαστή στο MotoGP, ο Romano Albesiano παραδέχεται ότι «...το MotoGP είναι πιο συναρπαστικό για εμάς. Σίγουρα τα SBK είναι μια πολύ, πάρα πολύ ωραία κατηγορία αλλά περιορισμένη στις αλλαγές που θέλεις να κάνεις».

«Εδώ, στο MotoGP, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα, αλλά παράλληλα είναι και πιο συναρπαστικά για τους μηχανικούς. Ενδεχομένως για τους θεατές τα SBK να είναι κάποιες φορές πιο εντυπωσιακά, αλλά στο MotoGP μπορείς πραγματικά να “παίξεις”... αυτή είναι η σωστή λέξη».

Επόμενο άρθρο »

Προσαρμόζεται ο Baz στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Πανηγυρίζοντας μια ένδοξη χρονιά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα