• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προσαρμόζεται ο Baz στο MotoGP
Μετά από 3 χρόνια στα SBK, θα πρέπει να ξεχάσω ό,τι ξέρω!
Νέα 08/12/2014 - 14:43

Μετά τα πολλά που ακούστηκαν όχι για την - όποια - αξία του Loris Baz ως αναβάτη, αλλά για το ύψος του και για το αν τα 192 εκατοστά του αποτελούν μειονέκτημα στο να οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP, ο Γάλλος έχει βρει στέγη στην ομάδα της Forward Racing και προσαρμόζεται στη μοτοσυκλέτα της Yamaha.

«Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που χρειάστηκε να γίνει, ήταν να προσαρμόσω τη θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας, τη σέλα, τα πάντα και ακόμα το δουλεύουμε αυτό!», σχολίασε ο Loris Baz.

«Το βασικό μέλημα είναι να νοιώθω άνετα πάνω της. Μετά κοιτάξαμε λίγο μερικές ρυθμίσεις για να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πορευθούμε και όλα δείχνουν καλά. Στη Jerez, την τελευταία ημέρα, έκανα 73 γύρους», πρόσθεσε.

Μόλις μια εβδομάδα προτού πάει στη Βαλένθια για να ανέβει για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα MotoGP, ο Baz είχε αφήσει τη μια από τις δυο καλύτερες μοτοσυκλέτες της σχάρας εκκίνησης των SBK. Στη συνέχεια ήρθε και το τεστ στη Jerez, για να δώσει μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα στο Γάλλο για τις διαφορές ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες των δυο Πρωταθλημάτων!

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το πλαίσιο και τα ελαστικά. Κάνουν τεράστια διαφορά στις εισόδους των στροφών. Διατηρείς την ταχύτητα μέσα στη στροφή για πολύ περισσότερο, σε σχέση με τα Superbike. Έχει να κάνει και με το στυλ που είχα. Μετά από τρία χρόνια στα SBK, θα πρέπει να ξεχάσω ό,τι ήξερα και να οδηγήσω διαφορετικά. Αυτό είναι το περίεργο».

Επόμενο άρθρο »

Ο «ανόητος» περιορισμός στο καύσιμο!

« Προηγούμενο άρθρο

Albesiano: Εδώ... «παίζουμε!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα