• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Δυο είναι αρκετοί
Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους στην OPEN
Νέα 10/12/2014 - 10:49

Στη Yamaha ισχυρίζονται ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιωτικές ομάδες για την ανταγωνιστική M1 της OPEN κατηγορίας, δεν είναι κάτι που τους απογοητεύει ιδιαίτερα.

Φέτος, ο αναβάτης της Forward Racing, Aleix Espargaro, κυριάρχησε στη νέα OPEN κατηγορία πάνω στην YZR-M1.

Το εργοστάσιο της Yamaha παρείχε στην ομάδα τόσο τον κινητήρα, όσο και το πλαίσιο και ο Aleix πραγματικά εντυπωσίασε σε μερικούς από τους 18 περσινούς αγώνες, κατακτώντας την pole position στο Assen και τερματίζοντας μέσα στην πρώτη εξάδα, σε πέντε Γύρους.

Ιστορική ήταν η επιτυχία του Ισπανού αναβάτη, ο οποίος στην Aragon κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο μιας OPEN μοτοσυκλέτας στο Πρωτάθλημα και το πρώτο βάθρο της Forward Racing, τερματίζοντας πίσω μόνο από τον Jorge Lorenzo.

Παρά τα επιτεύγματα αυτά όμως, η OPEN YZR-M1 - που έχει το πλεονέκτημα του πιο μαλακού ελαστικού και του περισσότερου καυσίμου - δεν φάνηκε να συγκινεί τις άλλες ομάδες κι έτσι η Yamaha θα συνεχίσει με δυο συμμετοχές του 2015 στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Yamaha θα επιθυμούσε να έχει ακόμα δυο μοτοσυκλέτες στη σχάρα εκκίνησης της νέας σεζόν, ωστόσο ο Lin Jarvis δεν φάνηκε απογοητευμένος σε δηλώσεις που έκανε στο MCN, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο δεν θα τους έδινε και κάποιο οικονομικό όφελος.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη Forward Racing. Ο βασικός μας στόχος είναι να έχουμε την εργοστασιακή και την ομάδα της Tech3, έτσι αυτό είναι κάτι το επιπλέον για να βοηθήσουμε το Πρωτάθλημα. Οι παραπάνω ομάδες δεν μας προσφέρουν κάτι περισσότερο», σχολίασε ο Jarvis.

«Δεν βγάζουμε λεφτά απ’ αυτό, αντιθέτως χρειάζονται πόροι από την πλευρά μας για να το υποστηρίξουμε. Το σημαντικό για εμάς είναι να έχουμε μια ποιοτική ομάδα κι έτσι είμαστε χαρούμενοι με τη Forward, που υπέγραψε ποιοτικούς αναβάτες που θα παλεύουν για νίκες στην OPEN κατηγορία του χρόνου. Δεν χρειαζόμαστε 4 ή 6 οδηγούς, είμαστε ικανοποιημένοι με 2».

Επόμενο άρθρο »

Hanika: Ήρθε η ώρα για αποτελέσματα!

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Τώρα τα έχω όλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα