• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Hanika: Ήρθε η ώρα για αποτελέσματα!
Το διασκέδασα την πρώτη μου χρονιά, αλλά τώρα...
Νέα 10/12/2014 - 13:44

Ο Karel Hanika ήρθε στη μικρή κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με πολλές ελπίδες για κάτι καλό, όντας ο Πρωταθλητής του Rookies Cup το 2013 και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο.

Ο Τσέχος θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της γενιάς του, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αναβάτης που με σκληρή δουλειά μπορεί να αφήσει εποχή στα GP.

Ωστόσο η πρώτη του σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες απαιτήσεις που χρειάζονται για να διακριθείς σε αυτό το επίπεδο. Το ταλέντο και η έμφυτη ταχύτητα δεν είναι αρκετά...

Ο Hanika παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη, μιλώντας για τη rookie του χρονιά στη Moto3, αλλά και για τον ομόσταυλό του τον Jack Miller.

Περιέγραψέ μας την πρώτη σου σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με μια λέξη.

Μάθηση.

Τι βαθμό θα έδινες στον εαυτό σου, με άριστα το 10;

5.

Ποιός ήταν ο καλύτερός σου αγώνας φέτος;

Θα έλεγα ο προτελευταίος, αυτός στη Sepang, καθώς κατάφερα να μείνω με το μπροστινό γκρουπ και να πάρω το καλύτερό μου αποτέλεσμα (9ος). Ήταν κι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, έκανε πάρα πολύ ζέστη και ήμουν σε μια πίστα που δεν είχα οδηγήσει ποτέ ξανά.

Και ο χειρότερος;

Στην Αργεντινή. Δυστυχώς είχα μια πτώση στον πρώτο γύρο και κατέστρεψα τις όποιες ελπίδες μου για κάτι καλό.

Είσαι χαρούμενος από την πρώτη σου σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Ναι, διότι έμαθα τόσα πολλά, τόσο από τους μηχανικούς μου, όσο και από τα άλλα μέλη της ομάδας. Προφανώς είχα έναν εξαιρετικό ομόσταυλο, τον Jack (Miller), από τον οποίο έμαθα πολλά. Το διασκέδασα πολύ. Έμαθα καινούργιες πίστες, έμαθα πράγματα για την οδήγηση και δοκίμασα διαφορετικά set-up.

Το καλύτερό σου αποτέλεσμα το πέτυχες σε πίστα στην οποία δεν είχες οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν. Γιατί νομίζεις ότι συνέβη αυτό;

Δεν ξέρω. Είναι κάπως περίεργο. Μετά από κάποιους αγώνες, που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα, άλλαξα νοοτροπία και προσπάθησα να επικεντρωθώ στους αγώνες και στο να τερματίζω. Τα αποτελέσματα ήρθαν, ακόμα κι όταν δεν πίεζα ιδιαίτερα. Αυτή η αλλαγή με βοήθησε πολύ και οι τέσσερεις τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ καλοί.

Οι στόχοι σου για τη δεύτερη σεζόν;

Είναι δύσκολο να μιλήσεις για κάποια θέση, την οποία έχουμε ως στόχο. Πλέον κι επισήμως δεν είμαι rookie και την επόμενη σεζόν θα πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα. Νομίζω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε σκληρά όλο το Σ/Κ για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Αν το κάνουμε αυτό και η ομάδα δουλέψει όπως φέτος, τα αποτελέσματα ας έρθουν.

Θα σου λείψει ο Jack;

Ναι, φυσικά, αλλά με τους Miguel (Oliveira) και Brad (Binder) θα είμαστε οκ. Ο Jack είναι καλός ομόσταυλος. Το διασκέδασα την πρώτη σεζόν μαζί του. Είναι ευδιάθετος κι έχει πλάκα και το διασκεδάσαμε στ’ αλήθεια. Μου έμαθε πολλά, τα οποία θα μου είναι χρήσιμα για το μέλλον. Του εύχομαι καλή τύχη στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Η γνώμη σου για το άλμα που έκανε; Θα είναι ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν;

Ναι, είναι ένας καταπληκτικός αναβάτης. Παραλίγο να κερδίσει τον Τίτλο φέτος και είχε τις περισσότερες νίκες στο Πρωτάθλημα. Κάποιες φορές χάνει τη ψυχραιμία του, κάτι που είναι απαραίτητο για να είσαι γρήγορος. Είναι από τους αναβάτες που μπορούν να κάνουν το άλμα δυο κατηγοριών. Φυσικά χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και πολλούς γύρους στη νέα του μοτοσυκλέτα, αλλά νομίζω ότι θα τα πάει καλά.

Επόμενο άρθρο »

SBK: Μένει στη BMW o Barrier

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Δυο είναι αρκετοί

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα