• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν κερδίζεις με τον ένα γύρο!
Έκανα 5 γύρους στο 2:00, ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό!
Νέα 07/02/2015 - 23:47

Ο Jorge Lorenzo παρουσιάστηκε βέβαιος για τον εαυτό του μετά το τέλος του τριήμερου τεστ στην πίστα της Sepang, μια αισιοδοξία που πήγαζε από την πολύ καλή προσομοίωση αγώνα που έκανε, με πέντε - από τους 19 - γύρους να είναι στο 2:00.

 

Μπορεί ο φανταστικός χρόνος του Marc Marquez να έκλεψε όλα τα πρωτοσέλιδα (1:58,867), ωστόσο ο Lorenzo εστίασε κυρίως στο ρυθμό αγώνα παρά στο να κάνει έναν εκρηκτικό γύρο.

 

«Τα πήγαμε καλά. Το πρωί όλοι δοκίμασαν να κάνουν ένα γρήγορο γύρο κι εκεί χρησιμοποιήσαμε δυο ελαστικά, όπως όλοι. Ο γύρος μας δεν ήταν εκρηκτικός όπως των Honda κι έμοιαζαν όπως πέρυσι που ο Marc έπαιρνε τις pole positions».

 

«Ο Dani εκμεταλλεύτηκε το φρέσκο ελαστικό, ενώ και η πίστα ήταν πολύ γρήγορη. Εγώ πάντως, όταν προσπάθησα να κάνω τον γρήγορό μου γύρο, αντιμετώπισα κάποια προβλήματα στα φρένα. Όταν τα διορθώσαμε δεν είχα άλλο καινούργιο ελαστικό».

 

«Ο αγώνας είναι 20 γύροι και είναι αδύνατον να είσαι στο 1:58 ή ’59.Ο ρυθμός θα είναι στο 2:00 κι εμείς κάναμε πέντε τέτοιους κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παλέψουμε για τη νίκη. Προφανώς και θα ήθελα να είμαι πιο κοντά στον ένα γύρο, αλλά ο αγώνας έχει 20 και οι πέντε γύροι που κάναμε στο 2:00 είναι καλό σημάδι. Ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό στο παρελθόν».

 

Το δεύτερο τεστ της Μαλαισίας είναι αυτό που θα έχει τεράστια σημασία για τον Jorge Lorenzo, αλλά και τον ομόσταυλό του, τον Valentino Rossi. Τότε άλλωστε, οι δυο τους θα έχουν στη διάθεσή τους το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha!

 

«Σε γενικές γραμμές η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί και η φυσική μου κατάσταση είναι καλή. Δεν είχαμε τίποτα καινούργιο να δοκιμάσουμε, αλλά περιμένουμε μεγάλα πράγματα στην Sepang2».

 

«Αυτή η πίστα είναι πάντα δύσκολη για την Yamaha, με την τελευταία φορά που κερδίσαμε να ήταν το 2010 με τον Valentino. Είναι θετικό ότι είχαμε παρόμοιο ρυθμό με αυτόν του Dani, όπως θετικό ήταν ότι ο Marc ήταν πιο αργός από τον Dani. Θα είναι διαφορετικά όταν φτάσουμε σε πίστες που είναι καλύτερες για τις μοτοσυκλέτες μας».

 

«Η αίσθησή μου φέτος είναι πολύ διαφορετική. Νιώθω δυνατός σωματικά και όταν δεν κουράζεσαι έχεις παραπάνω αυτοπεποίθηση. Η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί και θα φτάσω στο Κατάρ δυνατός. Νομίζω ότι από την αρχή θα κάνουμε καλή δουλειά».

 

«Για να είμαι ειλικρινής, είχαμε πρόβλημα με την πρόσφυση στην προσομοίωση, ενδεχομένως λιγότερα απ’ ότι στον αγώνα εδώ πέρυσι, αλλά πρέπει να δουλέψουμε στην πρόσφυση του πίσω ελαστικού κατά την επιτάχυνση και να βελτιωθούμε στα φρένα».

 

«Εξακολουθούμε και φρενάρουμε νωρίτερα από τις Honda. Αν καταφέρουμε και φρενάρουμε στο ίδιο σημείο μ’ αυτούς και με δεδομένο ότι θα διατηρήσουμε την ταχύτητά μας στις στροφές, νομίζω ότι θα δώσουμε πολλές μάχες».

Επόμενο άρθρο »

Επίδειξη δύναμης από Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Έπρεπε να ηρεμήσω μετά το 1:58!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα