• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Sandro Cortese!
«Στόχος μου να είμαι στους πρώτους από τον 1ο αγώνα»
Νέα 04/03/2015 - 12:40

Ο Sandro Cortese ανέβηκε στην Moto2 το 2012 ως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 και την πρώτη του χρονιά τερμάτισε στην 20η θέση της βαθμολογίας. Το 2014 συνέχισε να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στην κατηγορία, κατακτώντας και το πρώτο του βάθρο στο Brno της Τσεχίας (3ος). Τερμάτισε στην 9η θέση και συγκέντρωσε 85 βαθμούς. Φέτος όμως θέλει να κάνει το επόμενο βήμα!

 

Πως πέρασες το χειμώνα και τι έκανες κατά τη διάρκεια της διακοπής;

 

Ήταν ένα αρκετά αποτελεσματικό διάστημα. Μπόρεσα να γεμίσω τις μπαταρίες μου και να ξεκινήσω την προετοιμασία μου. Προπονήθηκα πολύ και τώρα απλά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε.

 

Το 2014 είχε τα καλά του και τα κακά του. Άλλαξες την προσέγγισή σου για το 2015; Ποιοί είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν και πως θα τους πετύχεις;

 

Μετά από δυο χρόνια στην Moto2, ο στόχος μου είναι να είμαι στην κορυφή! Όλοι στην ομάδα έχουμε αυτό το στόχο και πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικός. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό το στόχο κι έτσι είμαστε προετοιμασμένοι κι έτοιμοι. Προπονήθηκα πάρα πολύ σκληρά και πιο έντονα από ποτέ, για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θεωρώ ότι ήμασταν σε καλό δρόμο ήδη από πέρυσι, αλλά μετά ήρθε ο τραυματισμός μου. Πάντως μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος και τώρα θα πάμε να δούμε που ακριβώς είμαστε.

 

Πως ήταν οι δοκιμές μέχρι στιγμής;

 

Δεν καταφέραμε να κάνουμε όσα χιλιόμετρα θέλαμε, μιας και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Αλλά για πρώτη φορά ήταν σχετικά καλά. Στην Jerez βρήκαμε τη σωστή κατεύθυνση. Ένιωθα πιο άνετα καθώς περνούσαν οι γύροι, ενώ και οι χρόνοι μας ήταν πολύ καλοί.

 

Πως σκοπεύεις να είσαι πιο σταθερός στην τρίτη σου σεζόν στην Moto2;

 

Νομίζω ότι ήμασταν πολύ άτυχοι πέρυσι και όταν δεν κυλούν τα πάντα ομαλά είναι δύσκολο να βρεις το δρόμο σου και πάλι. Θεωρώ όμως ότι αν προετοιμαστούμε όπως πέρυσι, συν το θετικό βήμα που έχουμε κάνει το χειμώνα, δεν είναι ουτοπικό να πιστεύω ότι θα είμαστε στους πρώτους από τον πρώτο αγώνα. Στη συνέχεια η σταθερότητα έρχεται αυτόματα!

Επόμενο άρθρο »

SBK: Μερικά πρώτα συμπεράσματα (Μέρος 3)

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Stoner στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα