• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Μερικά πρώτα συμπεράσματα (Μέρος 3)
Ο Troy Bayliss και η εξέλιξη της MV!
Νέα 04/03/2015 - 13:58

Ο Troy Bayliss το έχει ακόμα!

Δεν συμβαίνει και κάθε ημέρα, ένας ζωντανός θρύλος για τα SBK να ανακοινώνει ότι επιστρέφει στη δράση εφτά χρόνια μετά την απόσυρσή του! Ο άνθρωπος που μετρά 52 νίκες στο Πρωτάθλημα, απέδειξε ότι έχει τα κότσια αγωνιζόμενος στα 45 του χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να έχει κάνει μια ώρα προπόνησης προηγουμένως.

Κι όμως τα κατάφερε περίφημα και μάλιστα στο δεύτερο σκέλος «τρέλανε» κόσμο, καθώς πλησίαζε με φοβερό ρυθμό τους πρωτοπόρους, «γυρίζοντας» πιο γρήγορα από τους χρόνους που έκανε στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες, για να αναγκαστεί να μπει στα pits με διαλυμένο το πίσω ελαστικό του.

Η ονειρική επιστροφή δεν συνοδεύτηκε με ένα ονειρικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο Bayliss απέδειξε ότι αν πάρει χρόνο πάνω σε μια Superbike, ακόμα και σήμερα θα αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη στα SBK. Πλέον αναμένουμε να δούμε αν οι ιθύνοντες της Ducati θα κάνουν το χατίρι εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών ανά τον κόσμο, που θα ήθελαν να δουν και πάλι τον Αυστραλό θρύλο να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα όπου αναδείχτηκε τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

 

Η εξέλιξη της MV

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο Leon Camier δήλωνε απερίφραστα ότι το 2015 θα ήταν μια χρονιά εξέλιξης για την MV Agusta αλλά και για τον ίδιο. Ο 28χρονος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το εργοστάσιο τον Νοέμβριο και ήδη από τις πρώτες ημέρες τόνιζε ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά δύσκολα Σ/Κ, προτού καταφέρει να διεκδικεί θέση μέσα στην πρώτη εξάδα πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

Στην Αυστραλία πάντως, ο Camier απέδειξε τις ικανότητές του στην εξέλιξη. Έχοντας πατήσει ουσιαστικά ένα “reset” στη μοτοσυκλέτα του τον Νοέμβριο, η ομάδα και ο αναβάτης πέρασαν στον εντελώς αντίθετο δρόμο με τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, σε σχέση με πέρυσι. Δυο θέσεις μέσα στη δεκάδα στο Phillip Island, μάλλον σημαίνει ότι αυτή η κατεύθυνση είναι η σωστή.

Επόμενο άρθρο »

7 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ανακρίνουν τον MARQUEZ!

« Προηγούμενο άρθρο

Συνέντευξη με τον Sandro Cortese!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα