• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bayliss: Προπονούμαι, κι ελπίζω όχι άδικα!
Θα ξαναδούμε τον θρύλο στις πίστες των SBK;
Νέα 03/03/2015 - 16:57

Πολλοί Αυστραλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δυο τροχούς είχαν λόγο να χαμογελούν κατά τη διάρκεια του πρώτου Γύρου των SBK στο Phillip Island. Ο θρύλος Troy Bayliss επέστρεψε στο Πρωτάθλημα αντικαθιστώντας τον τραυματία Davide Giugliano της Aruba Ducati, μια απόφαση που πάρθηκε την τελευταία στιγμή.

 

Οι προσδοκίες - κυρίως των Αυστραλών - ξεπερνούσαν κάθε αισιοδοξία, καθώς διαβάσαμε σχόλια ορισμένων που μιλούσαν ακόμα και για βάθρο! Φυσικά η αγάπη και η λατρεία προς το πρόσωπο του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, έπρεπε να φιλτραριστεί με τη σκληρή πραγματικότητα τόσο της ηλικίας του (45χρ) όσο και του ότι είχε να αγωνιστεί για πάνω από μια πενταετία!

 

Πάντως ο Bayliss - αν μη τι άλλο - απέδειξε ότι και σε αυτή την ηλικία έχει το τσαγανό και την ικανότητα να δίνει μάχες (και ενίοτε να κερδίζει) με αναβάτες σαφώς πιο έτοιμους και σε πολλές περιπτώσεις με τα μισά του χρόνια. Τερμάτισε 13ος και 16ος στα δυο σκέλη της Κυριακής, ωστόσο θα ήταν ακόμα πιο ψηλά αν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τα ελαστικά της Pirelli.

 

Το θέμα όμως που απασχολεί τους κόκκινους, είναι το γεγονός ότι ο Giugliano θα μείνει κατά πάσα πιθανότητα εκτός δράσης για τους τρεις ή τέσσερεις επόμενους Γύρους και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένο να βρεθεί αντικαταστάτης. Και μπορεί στην αρχή ο Bayliss να τόνιζε ότι η επιστροφή του αφορούσε μόνο και μόνο στο Γύρο του Phillip Island, ωστόσο μετά την παρουσία του εκεί δεν είναι καθόλου απίθανο να του έχει ανοίξει η όρεξη!

 

Στην Ducati έχουν τις επιλογές των Michele Pirro ή του Xavi Fores που αγωνίζεται με Ducati στα Γερμανικά Superbike. Ο πρώτος βέβαια, που εκτελεί χρέη δοκιμαστή της εργοστασιακής ομάδας των κόκκινων στο MotoGP, θα δώσει το παρόν στο τεστ του Qatar από τις 14 ως τις 17 Μαρτίου και θα έχει μόλις μιάμιση μέρα στη διάθεσή του για να πάει στην Ταϋλάνδη και να προετοιμαστεί για τα πρώτα ελεύθερα της Παρασκευής.

 

Υπό αυτή την έννοια, ο Fores έδειχνε να είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Giugliano. Όμως πρόσφατα ο Bayliss έγραφε στα social media: «... προπονούμαι κι αυτό ελπίζω όχι άδικα!» ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ότι θα διεκδικήσει τη θέση του Ιταλού άσου της Aruba Ducati!

 

Η τελευταία καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Ο Bayliss έχει γράψει ιστορία με τα χρώματα της Ducati και είναι ένας ζωντανός θρύλος για πολλούς φιλάθλους. Συν τοις άλλοις, η επιλογή του θα έχει και στρατηγική σημασία για την Ducati, μιας και σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν αγωνιστεί και για δεύτερο Γύρο θα χρησιμοποιήσει κινητήρες όχι από τους διαθέσιμους του Giugliano, αλλά δικούς του πλέον. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό μετά το πρόβλημα με το μοτέρ του πρώτου Γύρου.

 

Από την άλλη ο Fores έχει το σύνολο σχεδόν των Ισπανών μαζί του, είναι νεότερος, σε καλύτερη φυσική κατάσταση ενώ δεν έχει να ανησυχεί για τη σύντροφό του! Τι εννοούμε; Το μεγάλο «αγκάθι» στην επιστροφή του Bayliss είναι η γυναίκα του, η Kim Bayliss! Αυτή ήταν πίσω από την απόφαση του Αυστραλού να αποσυρθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα της άρεσε να δει τον σύζυγό της να ξεκινά πάλι αυτή την περιπέτεια.

 

Συμφώνησε για τη μια έκτακτη συμμετοχή, αλλά για τρεις ή ενδεχομένως τέσσερεις ακόμα Γύρους... τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Troy Bayliss για τον οποίο ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα επιλογής, αν του τεθεί το ζήτημα από το έτερον ήμισυ!

Επόμενο άρθρο »

Εργασίες στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Μερικά πρώτα συμπεράσματα (Μέρος 2)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα