• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντιδράσεις για το σύστημα της ECU
Φαίνεται να ευνοεί Honda, Yamaha και Ducati
Νέα 23/03/2015 - 09:59

Το σύστημα που θα ισχύσει για τις προτάσεις των Κατασκευαστών αναφορικά με την ενιαία ECU το 2016, φαίνεται να ευνοεί τις Honda, Yamaha και Ducati.

 

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μεταφέρει τις δηλώσεις του Τεχνικού Διευθυντή της Dorna, Corrado Cecchinelli, ο οποίος μαζί με την ομάδα των τεχνικών της Magneti Marelli, θα είναι υπεύθυνοι για το software της ECU από το 2016.

 

Ο Cecchinelli είχε καταστήσει σαφές ότι θα επικοινωνεί μόνον με έναν εκπρόσωπο από την Ομοσπονδία Κατασκευαστών (MSMA). Αυτό σημαίνει ότι επαφίεται στους Κατασκευαστές να αποφασίσουν ποιες προτάσεις θα περάσουν και θα συμπεριληφθούν στο ενιαίο software.

 

Το θέμα όμως είναι ότι η Suzuki και η Aprilia - που φέτος επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα - δεν θα μπορούν να ψηφίσουν!

 

Το παραπάνω σύστημα είχε αποφασιστεί από τους τρεις κατασκευαστές πριν η Suzuki και η Aprilia πάρουν θέση ως ισότιμα μέλη στην MSMA.

 

Φυσικά οι δυο καινούργιοι θα έχουν κανονικά λόγο στα άλλα ζητήματα των Κατασκευαστών, θα μείνουν εκτός όμως από τις όποιες αποφάσεις για την ενιαία ECU.

 

«Μπορούμε να κάνουμε προτάσεις, αλλά μόνο τα τρία μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν γι’ αυτά τα πράγματα: η Honda, η Yamaha και η Ducati. Δεν θα έχουμε ψήφο μόνο για την εξέλιξη του software και το τι θα ενσωματωθεί σ’ αυτό. Έτσι έχουν τα πράγματα», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του ενός από τους δυο καινούργιους κατασκευαστές.

 

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, που λέει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα η Suzuki και η Aprilia γι’ αυτή την εξέλιξη, μιας και οι προτάσεις που θα κάνουν τα άλλα τρία εργοστάσια θα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό και τις δικές τους ανάγκες.

 

Θυμίζουμε ότι την 1η Ιουλίου θα παγώσει η εξέλιξη του εργοστασιακού software των τριών «παλιών» κατασκευαστών, οι οποίοι από εκεί και πέρα θα εξελίσσουν από κοινού το ενιαίο software του 2016. Το πάγωμα αυτό δεν επηρεάζει τις Suzuki και Aprilia.

Επόμενο άρθρο »

Ο Miller συναντά τους Ιταλούς οπαδούς!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Thai: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα