• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Thai: Αγώνας 1
Κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος ο Rea!
Νέα 22/03/2015 - 15:48

Ο Jonathan Rea κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα, ξεκινώντας εκπληκτικά από την pole position στον πρώτο αγώνα και χωρίς να χάσει το προβάδισμα σε κανένα σημείο, πήρε εύκολα τους 25 βαθμούς.

 

Ο Rea έστριψε πρώτος στην Κ1, ενώ πίσω του πήρε θέση ο Tom Sykes που ξεκίνησε κι αυτός πολύ καλά τον αγώνα. Τους δυο αναβάτες της Kawasaki κυνηγούσαν οι Haslam, Davies και Alex Lowes στις επόμενες θέσεις.

 

Από εκεί και πέρα ο Rea κυριάρχησε και μεγάλωνε τη διαφορά του από τους διώκτες του, την ώρα που ο Sykes είχε να προσέχει τον επιθετικό Haslam. Η μεταξύ τους μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν ωραία, αλλά έδωσε έναν αέρα δυο δευτερολέπτων στον Rea μπροστά!

 

Ο Haslam γρήγορα κέρδισε τη δεύτερη θέση και παρά το ότι λίγο πριν τα μέσα του αγώνα ξεκίνησε μια σειρά γρήγορων γύρων, κατεβάζοντας τη διαφορά του από τον Rea στο 1,5δ, εν τούτοις ο Ιρλανδός της Kawasaki δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα.

 

Άλλωστε, ένα λάθος του Haslam έδωσε προβάδισμα πέντε δευτερολέπτων στον Rea και κάπου εκεί τελείωσαν οριστικά όλα. Πιο πίσω, ο Tom Sykes πήρε το πρώτο φετινό του βάθρο, ωστόσο γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστεί τον Alex Lowes!

 

Ο αναβάτης της Suzuki ήταν πολύ δυνατός και κατάφερε με μια πολύ επιθετική κίνηση να πάρει την τρίτη θέση από τον Sykes στις αρχές του αγώνα, ωστόσο καθώς προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά του από τον Haslam, έπεσε σ’ ένα σαμαράκι της τελευταίας στροφής και γκρέμισε ό,τι είχε χτίσει!

 

Η πτώση του Lowes - ο οποίος ανέκαμψε και πήρε τελικά την έκτη θέση - ήρθε τρεις γύρους μετά από ένα lowside του Chaz Davies, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο διεκδικούσε θέση μέσα στην πεντάδα. Ο αναβάτης της Ducati κατάφερε στο τέλος να πάρει την 11η θέση.

 

Ακόμα κι έτσι, ο Tom Sykes έπρεπε να ιδρώσει για να πάρει το βάθρο από τον rookie Jordi Torres, με τους δυο τους να μάχονται αρκετά μπροστά από τον Sylvain Guintoli που τους ακολουθούσε.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε μοναχικό αγώνα, μιας και ο μοναδικός κοντινός του αντίπαλος - ο Michael van der Mark ο ομόσταυλός του - αποσύρθηκε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

 

Πίσω από τον Lowes ο Matteo Baiocco μπορεί να πανηγυρίζει για το καλύτερό του αποτέλεσμα σε 60 συμμετοχές στα SBK, καταφέρνοντας να επικρατήσει της μάχης που έδωσε για την έβδομη θέση μ’ έναν καταπληκτικό Troy Bayliss ο οποίος γύρισε πίσω το χρόνο και πήρε άνετα μια θέση στη δεκάδα.

 

Οι David Salom και Leandro Mercado ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, μπροστά από τους Davies, Nico Terol και τον Randy de Puniet, με τον πρώην αναβάτη των MotoGP να δυσκολεύεται στην πίστα της Ταϋλάνδης.

Επόμενο άρθρο »

SBK Thai: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Συγκρατημένα χαρούμενος ο Bayliss!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα