• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Περίπλοκη εγχείριση για Pedrosa
Η επέμβαση ήταν περίπλοκη κι επιθετική
Νέα 06/04/2015 - 10:20

Την Παρασκευή το πρωί ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Dani Pedrosa σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα arm-pump (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) που τον ταλαιπωρεί στο δεξί του χέρι.

 

Η εγχείριση κράτησε λίγο πάνω από δυο ώρες, με τον Dr. Angel Villamor - χειρουργός ορθοπεδικός και Ιατρικός Διευθυντής της iQtra Medicina Avanzada - να παρουσιάζεται βέβαιος για την επιτυχία της.

 

«Η επέμβαση ήταν περίπλοκη και επιθετική. Χρησιμοποιήσαμε μικροχειρουργική τεχνική και μικροσκοπικό φακό», σχολίασε ο Dr. Villamor. «Κράτησε δυο ώρες κι έγινε με τοπική αναισθησία. Εξετάσαμε τον περιτονικό μυ που ήταν υπερτροφικός κι έπρεπε να ανοιχτεί και να ελευθερωθεί».

 

«Στη συνέχεια αποκόπηκε και αφαιρέθηκε τελείως από το χέρι. Αυτή η αύξηση του όγκου ήταν που διόγκωνε τον μυ και είχε ως αποτέλεσμα την αυξημένη πίεση που προκαλούσε μια επίπονη στέρηση οξυγόνου, με συνέπεια τον οξύ πόνο στο χέρι. Θα παρακολουθούμε τον Dani τις επόμενες εβδομάδες για να αξιολογηθεί η επιτυχία της επέμβασης».

 

Πριν από μερικές ημέρες, είχε γίνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης του HRC ότι παρά το γεγονός ότι όλοι οι γιατροί που είχε επισκεφθεί το χειμώνα ο Pedrosa ήταν αρνητική σε μια τρίτη επέμβαση, εν τούτοις υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνει αυτή με μια πρωτοποριακή τεχνική που μόνο ένας γιατρός στον κόσμο έχει δοκιμάσει.

 

Ο Dani Pedrosa θα επισκέπτεται τακτικά τον Dr. Villamor τις επόμενες εβδομάδες και μετά θα ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Η περίοδος που θα μείνει εκτός έχει υπολογιστεί από τέσσερεις ως έξι εβδομάδες, ωστόσο η επιστροφή του δεν θα οριστικοποιηθεί, παρά μόνον μέχρι να εξακριβώσει το επιτυχές της επέμβασης ο Dr. Villamor.

Επόμενο άρθρο »

Melandri: Αυτό περιμέναμε...

« Προηγούμενο άρθρο

Προσγειωμένος ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα