• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Νέα 09/04/2015 - 22:57

Με τους καλύτερους οδηγούς να έχουν μαζευτεί για τον δεύτερο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Circuit of the Americas, έφτασε για μια ακόμη φορά η ώρα να παρουσιαστούν ενώπιον των δημοσιογράφων μερικοί εξ αυτών.

 

Πρώτος ο Marc Marquez, ο οποίος ελπίζει να ξεπεράσει γρήγορα το μέτριο ξεκίνημα στο Qatar και να συνεχίσει τις επιβλητικές του εμφανίσεις στην Αμερικάνικη πίστα: «Μ’ αρέσει εδώ στο Austin. Είναι καλή πίστα για εμένα και για το στυλ μου, καθώς είναι περισσότερο stop-and-go και όχι όπως στο Qatar που έπαιζε ρόλο η ταχύτητα στις στροφές».

 

Στη συνέχεια - αφού ερωτήθηκε σχετικά - αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε ανάμειξη στην επιλογή του αντικαταστάτη του Dani Pedrosa στο γκαράζ της Repsol Honda, ενώ τον ρώτησαν και για τη σχέση του με τον Alvaro Bautista μετά την επαφή που είχαν οι δυο τους στο Qatar: «Είμαστε οκ με τον Alvaro, του μίλησα και όλα είναι καλά».

 

Ο Valentino Rossi προηγείται στη βαθμολογία, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι «...ο Marc σ’ αυτήν την πίστα είναι πάντα πολύ δυνατός. Δεν ταιριάζει απλά στις Honda, αλλά ταιριάζει ειδικά στον Marc». Στη συνέχεια επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δούλεψε πολύ στο στυλ του και το προσαρμόζει συνεχώς για να παίρνει το 100% από την Μ1 του.

 

Κάποιες φήμες έχουν αρχίσει μόλις πρόσφατα και κυκλοφορούν, για ενδεχόμενη παρουσία του ίδιου και του Lorenzo στον 8ωρο Αγώνα της Suzuka. «Θα το ήθελα πολύ να είμαι με τον Jorge και να οδηγήσω τη νέα R1, αλλά δεν ξέρω την ημερομηνία που θα γίνει και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να είσαι εκεί. Οπότε μάλλον όχι φέτος, αλλά ίσως στο μέλλον».

 

Ο Andrea Iannone πήρε το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία στον προηγούμενο Γύρο, ωστόσο συνειδητοποιεί ότι η COTA είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα. «Εδώ όλα είναι διαφορετικά, η πίστα δεν είναι εύκολη και ο σχεδιασμός της είναι εντελώς διαφορετικός. Είναι πολύ τεχνική».

 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη νέα GP15. «Η GP15 αποτελεί μια έκπληξη φέτος, καθώς είναι πολύ γρήγορη και η απόδοσή της είναι σε υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος επειδή είμαστε ακόμα στην αρχή της εξέλιξής της».

 

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Jorge Lorenzo, ο οποίος αν και πάλευε για τη νίκη, ένα πρόβλημα με το κράνος του δεν του επέτρεψε να τη διεκδικήσει μέχρι τέλους. «Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και αυτά συμβαίνουν. Έκανα λάθος πέρυσι, αλλά είμαστε ομάδα και όλοι μπορεί να κάνουν το λάθος. Αυτή τη φορά ήταν η HJC. Τώρα το έχουμε ξεπεράσει όμως. Ήμουν εκνευρισμένος μετά τον αγώνα, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι τα λάθη γίνονται».

 

Όταν ρώτησαν τον Lorenzo πως θα μπορέσει να νικήσει τον Marquez στο Austin, αποκρίθηκε: «Πρέπει να πάμε για τη νίκη. Στο παρελθόν, τα δυο τελευταία χρόνια, ήταν δύσκολο, αλλά τώρα έχουμε διαφορετικά λάστιχα και πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Στόχος μου είναι να τα πάω καλύτερα από το 2013, όταν ήμουν τρίτος».

 

Ο Bradley Smith έχασε για μισό δευτερόλεπτο την ευκαιρία να ήταν αυτός ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης στον αγώνα του Qatar. Πέρυσι, στην COTA, ο Βρετανός της Monster Yamaha Tech3 ήταν πέμπτος στην Αμερική. «Ως δορυφορικοί έχουμε την πιο δύσκολη δουλειά απ’ όλους».

 

«Όπως είδατε, στο Qatar έπρεπε να περάσω από τις KAT1 που είναι πολύ δύσκολο, επειδή πολλοί χρησιμοποιούν τα πιο μαλακά ελαστικά. Ωστόσο εγώ κι ο Pol είμαστε χαρούμενοι με τη νέα M1 και οπωσδήποτε μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά, όπως έκαναν οι Valentino και Jorge στο Qatar».

 

Σημαντική ημέρα θα είναι η Κυριακή του Πάσχα για τον Nicky Hayden, καθώς θα συμπληρώνει 200 Grand Prix στην καριέρα του. «Δεν νιώθω σαν να έχουν περάσει 200! Έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά δεν θέλω να το διαφημίζω καθώς δεν έχω κερδίσει τόσα όσα ήλπιζα. Πέρα απ’ αυτό, είχα πάντα μεγάλη υποστήριξη και παραμένω εδώ προσπαθώντας να “επιπλέω”».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τη νέα OPEN Honda, την ώρα που οι γονείς του, του επεφύλασσαν μια έκπληξη στη συνέντευξη τύπου, όπου του έφεραν την εορταστική τούρτα! «Ο κινητήρας είναι καλύτερος και η μοτοσυκλέτα πιο δυνατή, αλλά αυτό κάνει τα ηλεκτρονικά πιο σημαντικά. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να εκμεταλλευτούμε την επιπλέον δύναμη της μοτοσυκλέτας».

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το περισσότερο γέλιο πρόσφερε απλόχερα ο χαρισματικός Valentino Rossi, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει        δει στην τηλεόραση τον αγώνα του Qatar: «Τουλάχιστον δέκα φορές! Αν και είχε πλάκα, ήταν περισσότερο διασκεδαστικό στους δυο τελευταίους γύρους όταν ήμουν στη μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

«Ορμητικός» ο Iannone!

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia RSV4 RF στην STK 1000!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα