• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Davies: Επιτέλους τα καταφέραμε!
Φανταστική νίκη που σύντομα θέλω να επαναλάβω
Νέα 13/04/2015 - 18:49

Το καλύτερό του Σ/Κ μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα έκανε ο Chaz Davies, ο οποίος έχασε για ελάχιστα χιλιοστά τη νίκη στο πρώτο σκέλος, αλλά κυριάρχησε στον δεύτερο αγώνα για να χαρίσει την πρώτη νίκη στην Ducati από το 2012 και την πρώτη της Panigale στα SBK!

 

Ο Davies ξεκίνησε εξαιρετικά το πρώτο σκέλος, αλλά στα μισά του αγώνα ένα λάθος τον άφησε πίσω από τους αντιπάλους του στις πρώτες θέσεις. Ο Βρετανός πιέζοντας δυνατά την Panigale του κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σύντομα βρέθηκε και πάλι να διεκδικεί τη νίκη!

 

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, δεν κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού, ωστόσο η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια. «Στον πρώτο αγώνα το διασκέδασα και ήμουν χαρούμενος για το βάθρο αλλά απογοητευμένος λίγο για τη θέση», σχολίασε ο Davies που έχασε τη νίκη για 51 χιλιοστά!

 

«Ήθελα πραγματικά τη νίκη, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω προσπεράσεις σε πολλά σημεία. Έκανα ένα λάθος στα μισά του αγώνα, όταν επέλεξα λάθος ρύθμιση στα ηλεκτρονικά κι έχασα περίπου ένα δευτερόλεπτο από τις Kawasaki, αλλά ευτυχώς το κέρδισα πίσω και τους πίεσα μέχρι τη γραμμή τερματισμού».

 

Στην πίστα που κατά το παρελθόν είχε πάρει το μοναδικό του διπλό στα SBK, ο Davies ήταν ανυπέρβλητος στο δεύτερο σκέλος και χωρίς να χάσει το προβάδισμα από την Κ1 όταν και το ανέλαβε, κατάφερε να τερματίσει τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο!

 

«Είχαμε έρθει κοντά στο παρελθόν, αλλά τώρα επιτέλους τα καταφέραμε! Αυτός ήταν και ο μοναδικός μου στόχος από τότε που ήρθα στην Ducati και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμένα που μπόρεσα και χάρισα στην Ducati, στην Aruba και σε όλους τους Ducatisti την πρώτη νίκη της Panigale R».

 

«Ξέρω ότι όλοι δούλευαν πυρετωδώς για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν μια φανταστική πραγματικά ημέρα και δυο φανταστικά αποτελέσματα που θέλω κι ελπίζω σύντομα να επαναλάβουμε».

Επόμενο άρθρο »

Fores: Μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι!

« Προηγούμενο άρθρο

Έχασε πέντε δευτ. στην αρχή ο Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα