• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: 2η συνεχόμενη νίκη για Lorenzo!
Το 1-2 η Yamaha, στο βάθρο ο Dovi, λάθη ο Marquez
Νέα 17/05/2015 - 17:38

Με έναν ακόμη - δεύτερο συνεχόμενο - επιβλητικό αγώνα, ο Jorge Lorenzo δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό και πανηγύρισε πριν από λίγο τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη.

 

Ο ρυθμός που έδωσε στον αγώνα ο Ισπανός ήταν υψηλός, περίπου 20 δευτ. πιο γρήγορος από την περσινή νίκη του Marquez στη Γαλλία και κατάφερε να πάρει τους 25 πολύτιμους βαθμούς, που τον ανέβασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

 

Ο Rossi από την πλευρά του έκανε τα «μαγικά» του την τελευταία στιγμή στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και μέχρι να συνηθίσει τα νέα δεδομένα ήταν πέμπτος, πίσω από τον Marquez.

 

Από τη στιγμή που εξοικειώθηκε, ούτε ο Marquez αλλά ούτε και οι δυο GP15 μπροστά κατάφεραν να σταματήσουν την επέλαση του Vale, ο οποίος δεν είχε «απάντηση» μόνο στο ρυθμό του ομόσταυλού του μπροστά.

 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Valentino Rossi ζήτησε συγγνώμη από τον Marc Marquez διότι στο πέρασμα που του έκανε δεν ήθελε να κάνει ακριβώς αυτή την κίνηση, αλλά φρέναρε αργά σ' εκείνο το σημείο της πίστας και πέρασε μπροστά από τον αντίπαλό του, χωρίς να το είχε προγραμματίσει.

 

Ο Dovizioso παραπονέθηκε για ελλιπή πρόσφυση στον πίσω τροχό. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις δυο Yamaha μπροστά, όμως ήταν χαρούμενος που επέστρεψε και πάλι στο βάθρο, μετά την άσχημη εμφάνιση στην Jerez.

 

Εφτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Ιταλό (και 20 σχεδόν από την κορυφή) ο απογοητευτικός Marc Marquez που αντιμετώπισε προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό της μοτοσυκλέτας του.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε ένα λάθος στην αρχή, όταν μπήκε με φόρα στην πρώτη σικέιν της πίστας και φυσικά δεν μπόρεσε να στρίψει όπως έπρεπε, ανοίγοντας τη γραμμή του.

 

Στη συνέχεια του αγώνα έκανε ακόμα ένα λάθος, καθώς άνοιξε και πάλι τη γραμμή του κι έχασε πολύτιμο χρόνο. Από την έβδομη θέση πια, ο Marquez επανήλθε δριμύτερος και προς το τέλος έδωσε συναρπαστικές μάχες με τον Iannone!

 

Αυτές οι μάχες έδωσαν ζωντάνια στον αγώνα, με τους δυο πρώην αντιπάλους στην Moto2 να ξεσηκώνουν τα πλήθη - πάνω από 93.000 οπαδοί ήταν στις κερκίδες - και να προσπερνά ο ένας τον άλλον συνεχώς!

 

Τα πολλά συγχαρητήρια πάνε φυσικά στον Andrea Iannone, ο οποίος στην αρχή της εβδομάδας έπεσε στις δοκιμές της Ducati στο Mugello και τέσσερεις ημέρες αργότερα πάλευε δυνατά με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για την τέταρτη θέση.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως έγινε γνωστό μετά τον αγώνα, η ζέστη σήμερα στο Le Mans λειτούργησε αρνητικά για το μπροστινό ελαστικό της Honda του Marquez και καθώς ο Ισπανός και η ομάδα του δεν είχαν δοκιμάσει την πιο σκληρή επιλογή μπροστά σε κάποια από τις προηγούμενες περιόδους δοκιμών, δεν θέλησαν να το ρισκάρουν και τελικά δεν τους βγήκε.

 

Ο Dani Pedrosa, στον πρώτο του αγώνα μετά το Qatar, έκανε κι αυτός ένα λάθος που το πλήρωσε με πτώση. Επανήλθε και πήρε την καρώ σημαία, αλλά όχι και βαθμούς. Πτώση είχε και ο Crutchlow, χάνοντας το μπροστινό της Honda του.

 

Ο Nicky Hayden ήταν η κορυφαία OPEN μοτοσυκλέτα σήμερα, στην 11η θέση, μια ημέρα που σίγουρα θα θυμάται για καιρό ο Eugene Laverty, ο ομόσταυλος του Αμερικανού, που πήρε τους πρώτους του βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Μετά το τέλος του σημερινού αγώνα, ο Valentino Rossi εξακολουθεί να προηγείται με 15 βαθμούς από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη, μόνο που αυτός δεν είναι ο Dovi, αλλά ο ομόσταυλός του ο Jorge Lorenzo.

 

Αντίθετα ο Marquez έφτασε στο Le Mans με 26 βαθμούς διαφοράς από τον Rossi και φεύγει στο μείον 33!

Επόμενο άρθρο »

Η ζέστη νίκησε τον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2: Νίκη για Luthi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα