• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Και τώρα το Mugello!
Η μάχη κορυφώνεται στην Ιταλία!
Νέα 26/05/2015 - 11:06

Το MotoGP φτάνει στην πίστα του Mugello για τον έκτο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει τον εντός έδρας αγώνα του από την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα!

 

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2008, χρονιά κατά την οποία πήρε τον τελευταίο του Τίτλο αλλά και την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο Mugello, που είναι και η τελευταία του στην Ιταλική πίστα.

 

Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στο Mugello από το 2002 και μετά, με τον Rossi να κυριαρχεί από το 2002 ως το 2008 και τον Jorge Lorenzo να κερδίσει εκεί το 2011, το 2012 και το 2013.

 

Το δύσκολο φετινό ξεκίνημα για τον Ισπανό της Yamaha αποτελεί παρελθόν και μετά τις δυο συνεχόμενες και επιβλητικές νίκες του σε Jerez και Le Mans, οπωσδήποτε θα θέλει να... τριτώσει το καλό σε μια πίστα που είναι από τις πλέον αγαπημένες του.

 

Οι Rossi και Lorenzo όμως θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις καταπληκτικές GP15 της Ducati, η οποία θα έχει κι ένα μικρό πλεονέκτημα μετά το τεστ που έκανε στην Ιταλική πίστα, μερικές ημέρες μετά το GP της Jerez.

 

Ο στόχος για τη φετινή σεζόν είναι μια (τουλάχιστον) νίκη για την κόκκινη μοτοσυκλέτα και το Mugello ενδεχομένως να είναι η πίστα που θα πανηγυρίσουν οι Ducatisti την επιστροφή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Το 2009 είχε κερδίσει στο Mugello - πάνω σε Ducati - ο Casey Stoner, που είναι και η μοναδική νίκη της κόκκινης μοτοσυκλέτας στη συγκεκριμένη πίστα. Στο Le Mans ο Andrea Dovizioso επέστρεψε στο βάθρο κι επιβεβαίωσε ότι η καινούργια GP15 είναι μοτοσυκλέτα που θα παλεύει σε κάθε αγώνα για το βάθρο.

 

Ο Iannone παρά τους πόνους στον ώμο του, πρόσφερε πλούσιο θέαμα στο Le Mans κι έδωσε μια τρομερή μάχη με τον Marc Marquez για την τέταρτη θέση! Δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν ξαναδούμε, όπως και στο Qatar, ένα Ιταλικό βάθρο αυτή την Κυριακή.

 

Στο Le Mans φάνηκε ξεκάθαρα ότι ούτε ακόμα και αυτό το ταλέντο του Marquez δεν μπορεί να «κρύψει» πλέον τις αδυναμίες της Honda. Ούτε το νέο ψαλίδι βοήθησε την RC213V που είχε πολλά προβλήματα στην Γαλλική πίστα.

 

Αυτό που ελπίζουν στο HRC είναι ότι θα τους βοηθήσει στις γρήγορες στροφές του Mugello και ό,τι η εμφάνιση στη Γαλλία θα αποτελέσει μια κακή παρένθεση. Πάντως το ξεκίνημα του Marquez φέτος, από πλευράς συγκομιδής βαθμών, είναι το χειρότερό του στη μεγάλη κατηγορία (69β).

 

Ο Dani Pedrosa θα συνεχίσει να δοκιμάζει το χέρι του μετά την εγχείριση για arm-pump που έκανε στην αρχή της σεζόν, θέλοντας να δει την κατάστασή του κυρίως σε συνθήκες αγώνα.

 

Όπως και ο Ισπανός, έτσι και οι Crutchlow και Redding είχαν πέσει στο Le Mans. Ο Crutchlow έχει και αυτός το καινούργιο ψαλίδι της Honda, ενώ ο για τον Redding η περίοδος προσαρμογής πάνω στην εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα συνεχίζεται. Ο Βρετανός της Marc VDS έχει το πλαίσιο του 2015 από τον προηγούμενο Γύρο.

 

Στο χειρουργείο μπήκαν τα αδέρφια Espargaro μετά το Le Mans, ο Aleix για το τραυματισμένο του δεξί χέρι μετά τη χειρότερη πτώση της καριέρας του στις ΕΔ3 στη Γαλλία και ο Pol για να διορθώσει το arm-pump επίσης στο δεξί του χέρι.

 

Ο Nicky Hayden πήρε την πρώτη του νίκη στην OPEN κατηγορία πριν δυο εβδομάδες και θέλει να συνεχίσει το ίδιο δυνατά για να φτάσει τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Hector Barbera. Ο τελευταίος έχει ήδη την GP14,1 στη διάθεσή του.

 

Τέλος, οι Laverty και Baz θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη θρυλική πίστα του Mugello, προερχόμενοι από τα καλύτερά τους αποτελέσματα στο MotoGP την περασμένη φορά, κάτι που σίγουρα τους δίνει ώθηση για τη συνέχεια. 

Επόμενο άρθρο »

«Στροφή» για τον Sykes!

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: Βάθρο και 1η θέση στη βαθμολογία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα