• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ένιωθα καλά με το πλαίσιο του 2014
Έκανα όμως λίγους γύρους και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος
Νέα 16/06/2015 - 12:19

Ο Marc Marquez σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει στο περσινό πλαίσιο της Honda, μετά από ένα ικανοποιητικό πρώτο τεστ χτες, Δευτέρα στην Catalunya.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αντιμετωπίζει προβλήματα στις εισόδους των στροφών από την αρχή σχεδόν της σεζόν, ενώ ένα γλίστρημα του πίσω μέρους στην Catalunya την Κυριακή, του στοίχισε την 3η του φετινή εγκατάλειψη στο Πρωτάθλημα.

 

«Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα έχουμε το περσινό πλαίσιο στο Assen. Πρέπει να δούμε που έχουμε βελτίωση. Το θέμα είναι πάντως ότι ένιωθα καλά μ’ αυτό», εξήγησε ο Marquez.

 

«Όμως έκανα μόνο 5-7 γύρους (σ.σ. λόγω βροχής) κι έτσι δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να το δούμε με καινούργια και παλιά ελαστικά και σε προσομοίωση και σήμερα δεν μπορούσαμε».

 

Οι αλλαγές δεν σταματούν όμως μόνο στο περσινό πλαίσιο! «Δεν είναι μόνο αυτό, είναι ένα πακέτο. Το περσινό πλαίσιο με το νέο ψαλίδι και άλλα πράγματα (σ.σ. τη νέα εξάτμιση που δοκίμασαν στην Catalunya). Και όλα έδειχναν ότι δούλευαν καλά».

 

«Ένιωθα διαφορετικά και λίγο-πολύ όπως πέρυσι. Μπορώ να κάνω περισσότερα λάθη, ενώ με την καινούργια μοτοσυκλέτα πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ ακριβής. Με αυτόν το συνδυασμό νιώθω όπως το 2013, ή το 2014. Είναι νωρίς όμως ακόμα διότι δεν έκανα πολλούς γύρους».

 

Ο Marquez έκανε 20 γύρους πριν τη βροχή με καλύτερο χρόνο το 1:42,197 και πήρε την τέταρτη θέση 0,179δ πίσω από τον πρώτο Bradley Smith. Ο Dani Pedrosa από την άλλη δεν δοκίμασε το παλιό πλαίσιο.

 

«Ο Dani δουλεύει διαφορετικά από εμένα. Έχει άλλο πλαίσιο κι έχει τελείως διαφορετικό στυλ. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλύτερο ή όχι. Έχουμε διαφορετικά στυλ και κάποια πράγματα που δοκιμάζω του αρέσουν και κάποια που του αρέσουν δεν αρέσουν σ’ εμένα».

 

«Όσο για το Assen, πρέπει να κάνουμε προσεχτικό προγραμματισμό. Διότι αν χρησιμοποιήσουμε τη μια ημέρα για τα ηλεκτρονικά και άλλα πράγματα, τότε μπορεί να μην βρούμε το καλύτερο set-up για τον αγώνα. Πρέπει όμως να δοκιμάσουμε πράγματα και είμαστε πιο κοντά τώρα σ’ ένα καλό επίπεδο».

 

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο Marquez μίλησε και για τον αγώνα της Κυριακής.

 

«Είδα τους δυο πρώτους γύρους στην τηλεόραση, στους άλλους ήμουν ήδη στα pits! Ήμουν άνετα πίσω από τον Lorenzo, αλλά ήταν οι δυο πρώτοι γύροι με φρέσκο ελαστικό κι έτσι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Το θέμα είναι ότι οι Yamaha ήταν πολύ δυνατές σ’ αυτές τις συνθήκες».

Επόμενο άρθρο »

Δικαιωμένος ο Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: «Αγωνιστικό συμβάν»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα