• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Η συνέντευξη Τύπου
Εφτά αναβάτες μιλούν για τη σεζόν μέχρι τώρα
Νέα 09/07/2015 - 21:49

Οι διακοπές, η σεζόν μέχρι στιγμής και τα ελαστικά, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην πίστα του Sachsenring της Γερμανίας.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Valentino Rossi: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους πρώτους οχτώ αγώνες. Κι αυτό το Σ/Κ είναι σημαντικό, διότι μετά το τέλος του αγώνα θα έχουμε συμπληρώσει το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς».

 

«Είναι ένα καλό σημείο να καταλάβουμε τα θετικά και τα αρνητικά μέχρι στιγμής. Επίσης είναι πολύ καλό ότι ξεκινούν οι διακοπές για όλους κι έτσι θα έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε το δεύτερο μισό».

 

Στη συνέχεια αστειεύτηκε λέγοντας: «Οι διακοπές είναι εύκολο πράγμα, απλά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις! Είναι πολύ πιο δύσκολο στους αγώνες».

 

Ο Jorge Lorenzo έχει τέσσερεις δεύτερες θέσεις στο Sachsenring και καμία νίκη στη Γερμανική πίστα μέχρι και φέτος! «Ναι, είναι αλήθεια ότι δεν έχω νικήσει ποτέ εδώ στα 12 χρόνια μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».


«Δεν έχω νικήσει εδώ και στο Austin. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια να προσπαθήσω για τη νίκη και σίγουρα αυτό θα κάνω. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε δυνατά από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, με καλό ρυθμό και καλή αίσθηση, χωρίς απρόοπτα».

 

«Σε κάποιους τομείς του Assen είχαμε μεγάλα προβλήματα και ο στόχος μου εδώ είναι να ξεκινήσουμε δυνατά από την αρχή και να βελτιωνόμαστε λίγο-λίγο στη συνέχεια».

 

Για τον Marquez το Sachsenring αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες του στο φετινό Πρωτάθλημα. Στην Γερμανική πίστα κερδίζει κάθε χρονιά από το 2010 (125cc) μέχρι και πέρυσι!

 

«Για μένα το να είμαι στο βάθρο του Assen, μετά από δυο πτώσεις σε Mugello και Montmelo, ήταν σαν νίκη! Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα κι ένας αγώνας που είχα και πάλι καλή αίσθηση στη μοτοσυκλέτα μου».

 

«Εδώ πρέπει να επιβεβαιώσουμε την αίσθηση αυτή. Έχουμε αυτοπεποίθηση μετά το Σ/Κ στην Ολλανδία όπου δείξαμε ότι επιστρέφουμε στο επίπεδό μας».

 

Το ξεκίνημα του Andrea Iannone στο φετινό Πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό, έχοντας τερματίσει μέσα στην πεντάδα σε όλους τους αγώνες, εκτός της Jerez που ήταν έκτος!

 

«Σίγουρα είναι ένα καλό ξεκίνημα και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν εφικτό γιατί η GP15 βελτιώνεται συνεχώς, όπως κι εγώ άλλωστε! Πέρυσι ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα, όμως τώρα μπορούμε να παλέψουμε για την πεντάδα».

 

«Το Sachsenring είναι μια παράξενη πίστα και πολύ μικρή. Έχει όμως ενδιαφέρον, διότι είναι η πρώτη φορά με την GP15 εδώ κι ελπίζω να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσουμε να παλέψουμε με τους πρώτους».

 

Στο Assen ο Cal Crutchlow επέστρεψε στους βαθμούς, αλλά ο Βρετανός άσος πάντα θέλει το κάτι παραπάνω!

 

«Μετά από τρεις άσχημους αγώνες, η έκτη θέση στο Assen δεν ήταν άσχημη και είμαι χαρούμενος. Η ομάδα μου κάνει καλή δουλειά και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε και παραπάνω στο Assen».

 

«Ειλικρινά το πιστεύω αυτό. Είναι καλό όμως που τώρα είμαστε στο Sachsenring, σε μια πίστα που μ’ αρέσει και που μπορούμε να σημειώσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο».

 

Ο Aleix Espargaro μίλησε για τη σεζόν μέχρι τώρα και την εκπληκτική πρόοδο που έχει κάνει η νεοφερμένη GSX-RR στο Πρωτάθλημα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τα βήματα που έχουμε κάνει φέτος, καθώς με μια καινούργια μοτοσυκλέτα δεν είμαστε και τόσο μακριά από τους μπροστά. Δεν είμαι χαρούμενος με τους βαθμούς όμως, αν και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε κακοτυχίες».

 

«Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος με την αίσθησή μου πάνω στη Suzuki, για πρώτη χρονιά. Πλησιάζουμε. Στην αρχή ήμασταν πολύ μακριά και δεν νομίζω να περίμεναν πολύ αυτή την πρόοδο».

 

Το παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Stefan Bradl, αν και θα ήλπιζε αυτό να γινόταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Ο Γερμανός θα χάσει τον εντός έδρας αγώνα του, εξαιτίας τραυματισμού.

 

«Δεν θα είχε νόημα να προσπαθήσω να οδηγήσω εδώ. Εδώ δεν μπορώ να οδηγήσω το σκούτερ μέσα στο χώρο του paddock! Έκανα την επέμβαση την Δευτέρα και όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι θα ήταν ανόητο να προσπαθούσα να μπω στην πίστα».

 

Με δέκα δεξιές και μόλις τρεις αριστερές στροφές στο Sachsenring, τα ελαστικά της Bridgestone ήταν επίσης στο επίκεντρο. Άλλωστε, για πρώτη φορά φέτος, θα κάνει το ντεμπούτο του το ασύμμετρο μπροστινό της εταιρείας.

 

«Νομίζω ότι το μπροστινό θα είναι πολύ σημαντικό αυτό το Σ/Κ. Θα αποτελέσει το κλειδί. Η Bridgestone έχει φέρει πολλά μπροστινά, διότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα είναι ασφαλή σε όλες τις θερμοκρασίες».


«Θεωρώ ότι αυτή η πίστα, μαζί με αυτή του Phillip Island, είναι η πιο σκληρή με το μπροστινό ελαστικό», εξήγησε ο Valentino Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Γιορτάζει η Suzuki στο Sachsenring

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Η κούραση δεν είναι θέμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα