• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Forward Racing: Χάνει την Indy!
Παραμένει υπό κράτηση ο Cuzari
Νέα 25/07/2015 - 18:01

Το αφεντικό της Forward Racing, Giovanni Cuzari, παραμένει υπό κράτηση στο Lugano της Ελβετίας και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Speedweek, η ομάδα δεν θα πάρει μέρος στον επόμενο Γύρο της Indianapolis.

 

Το συγκεκριμένο site το διαχειρίζεται ο μάνατζερ του Stefan Bradl κι έτσι σαφέστατα έχει μια παραπάνω βαρύτητα η πληροφόρηση που αφορά σε θέματα της Forward Racing με την οποία από φέτος αγωνίζεται ο Γερμανός.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι ότι οι λογαριασμοί της έχουν παγώσει, ως αποτέλεσμα της έρευνας από τις Ελβετικές αρχές αναφορικά με τα αδικήματα της απάτης, φοροδιαφυγής και διαφθοράς με τα οποία κατηγορείται ο Cuzari.

 

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει σ’ αυτό το σημείο αν οποιοσδήποτε άλλος ήταν στο κατηγορητήριο και όχι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, μιας και όλοι οι λογαριασμοί είναι στο όνομά του!

 

Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε ίσως να δώσει η Dorna, αναλαμβάνοντας να καλύψει τα έξοδα (ξενοδοχεία, εισιτήρια, ενοικιάσεις κτλ) της ομάδας για να συμμετάσχει στον Γύρο της Αμερικής, ωστόσο κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προηγούμενο και αυτό ήταν αρκετό για να μην προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

 

Θεωρητικά, η απουσία της Forward Racing από την Indy συνιστά παραβίαση του συμβολαίου της με την Dorna, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει το ενδεχόμενο να της αφαιρεθούν οι θέσεις της στο σχηματισμό εκκίνησης.

 

Κάτι τέτοιο όμως, τουλάχιστον σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, δεν θα συμβεί καθώς οι άνθρωποι της Dorna έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο ακόμα κι αν η Forward Racing χάσει και το Γύρο στο Brno.

 

Όχι βέβαια ότι τα πράγματα είναι εύκολα για την ομάδα. Κάθε άλλο. Τα πράγματα με τις κατηγορίες κατά του Cuzari δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζουν και οι επιλογές για την ομάδα είναι δυο. Αφενός να πείσει τους χορηγούς της και να συνεχίσει μέχρι το τέλος του 2016, ή να πουλήσει τις θέσεις της.

 

Το πιθανότερο είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να καταφέρει να βγάλει τη φετινή σεζόν, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τη νέα χρονιά. Αν τελικά δεν καταφέρει να μείνει στο Πρωτάθλημα, οι θέσεις της στο grid θα είναι περιζήτητες.

 

Ο λόγος είναι ότι όποιος τις αγοράσει θα δικαιούται των χρημάτων που θα δίνει η Dorna μέχρι και το 2016 για μεταφορικά και δωρεάν ελαστικά. Αντίθετα κάποια καινούργια συμμετοχή θα έπρεπε να πληρώσει για όλα αυτά.

Επόμενο άρθρο »

Suzuka 8h: Η pole στον Pol!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuka 8Η: Στην pole ο Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα