• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το ξέραμε ότι θα υποφέρουμε
Ελπίζαμε όμως ότι θα ήταν λιγότερο
Νέα 10/08/2015 - 10:07

Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην Indianapolis, ο Valentino Rossi έδειχνε ότι θα έχανε σχεδόν όλο το προβάδισμα με το οποίο έφτασε στην Αμερικανική πίστα.

 

Όμως ο Ιταλός άσος έκανε την επίθεσή του και κατάφερε να περάσει έναν πολύ μαχητικό Dani Pedrosa, την ώρα που και ο Marc Marquez άφηνε δεύτερο τον Lorenzo.

 

Έτσι, ο τρίτος Valentino «παραχώρησε» μόνο τέσσερεις βαθμούς στον ομόσταυλό του, με τη διαφορά τους στη βαθμολογία να διαμορφώνεται στο +9 για τον Ιταλό.

 

«Για πολλούς γύρους ο Jorge ήταν μπροστά από τον Marc κι εγώ πίσω από τον Dani κι έτσι θα έχανα πολλούς βαθμούς. Αλλά και η 4η θέση, με δεδομένο τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες, δεν ήταν άσχημη!»

 

«Ένιωθα καλά όμως», συνέχισε ο Vale που είχε πάρει την 8η θέση στις κατατακτήριες. «Βελτιωθήκαμε σήμερα το πρωί και ήξερα ότι θα είχα καλό ρυθμό. Είδα ότι ο Dani προσπάθησε να ακολουθήσει τους μπροστά, όμως ήταν αδύναμος σε κάποια σημεία της πίστας».

 

«Ήξερα ότι αυτοί οι 3β ήταν πιο σημαντικοί για εμένα, απ’ ότι γι’ αυτόν. Τα έδωσα όλα και τον πρόλαβα, αλλά μετά ήταν δύσκολα και σωματικά αλλά κι επειδή είχα πιέσει τα ελαστικά και όταν τον έφτασα είχα προβλήματα».

 

«Προσπάθησα δυο-τρεις φορές να ξεφύγω, αλλά πάντα επέστρεφε. Την τελευταία φορά που το προσπάθησα ήταν αδύνατον και πάλι, αλλά ευτυχώς είχα κανά δυο σημεία στην πίστα που μπορούσα να του επιτεθώ».

 

«Ήταν μια δύσκολη μάχη, αλλά το διασκέδασα. Πήρα ακόμα ένα βάθρο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί ήταν δύσκολο Σ/Κ, με τους Jorge και Marc πιο δυνατούς από εμένα. Έτσι το ότι έχασα τέσσερεις και εννέα αντίστοιχα, δεν ήταν άσχημα».

 

Για μια ακόμη φορά βγήκε στο προσκήνιο η απόδοση του Rossi στις κατατακτήριες, με τον Ιταλό να γνωρίζει καλύτερα από τον οποιοδήποτε, ότι δεν πρέπει να ξεκινά τόσο χαμηλά. Ήταν η τέταρτη φορά φέτος που ξεκινούσε από την 8η θέση.

 

«Ξέραμε ότι θα υποφέραμε εδώ στην Indy, αλλά ελπίζαμε ότι θα ήταν λιγότερο. Ειδικά στις περιόδους πριν τον αγώνα. Αν μπορώ να ξεκινάω από τη δεύτερη σειρά, όλα θα είναι πιο εύκολα. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο μου και πρέπει να δουλέψουμε».

 

Ο Vale ήταν πάντα μισό (και παραπάνω) δευτερόλεπτο πιο αργός από τον καλύτερο χρόνο στα ελεύθερα και χρονομετρημένα, αλλά στον αγώνα κατάφερε να έχει διαφορά μόλις δυο δέκατα από το νέο ρεκόρ πίστας που έκανε ο Marquez.

 

«Ξεκινήσαμε από πολύ πίσω την Παρασκευή. Το Σάββατο βρήκαμε καλή ισορροπία και το πρωί στο ζέσταμα κάναμε ακόμα ένα βήμα. Ειλικρινά η μοτοσυκλέτα μου στον αγώνα ήταν καλή».

 

«Έκανα πολλούς γύρους στο 1:32,8. Ένας ρυθμός δηλαδή που για εμένα ήταν αδύνατο να κάνω στα ελεύθερα», πρόσθεσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το πιστεύουμε ακόμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Indy: Πιο δύσκολα απ’ ότι περίμενε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα