• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έτοιμος για “μεγάλη μάχη” με τον Jorge
Είναι απίστευτο που έχουμε τους ίδιους βαθμούς
Νέα 16/08/2015 - 19:50

Πρώτος στη βαθμολογία από τον εναρκτήριο Γύρο στο Qatar, ο Valentino Rossi έχασε την πρωτοπορία μετά το τέλος του σημερινού αγώνα στην Τσεχία από τον Jorge Lorenzo.

 

Ενώ και οι δυο τους έχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, 211, ο Jorge Lorenzo είναι αυτός που παίρνει την πρώτη θέση μιας και έχει πέντε συνολικά νίκες μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα, έναντι τριών του Vale.

 

«Είναι απίστευτο το ότι μετά από 11 αγώνες έχουμε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς κι αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε - είναι ήδη - μια πολύ δυνατή μάχη. Μετά το διάλειμμα ο Jorge επανήλθε πολύ δυνατός», σχολίασε ο Rossi.

 

«Έκανε δυο φανταστικούς αγώνες, όπως και στην Indy που πάλεψε με τον Marc μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Για να παλέψουμε μαζί του για το Πρωτάθλημα, πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε πιο δυνατοί».

 

«Η διαφορά μεταξύ μας είναι στην ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις και ειδικά την Κυριακή και συνήθως ο Jorge είναι πολύ, πάρα πολύ γρήγορος σε όλες τις συνθήκες. Πρέπει να βελτιωθούμε για να παλέψουμε μαζί του μέχρι το τέλος».

 

Οδηγώντας στην πίστα που πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, ο Valentino Rossi παραδέχτηκε ότι δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους δυο αναβάτες μπροστά του, οι οποίοι ξέφυγαν από την αρχή.

 

«Είναι απογοητευτικό, διότι περίμενα να έχω καλύτερο ρυθμό. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα με τον Jorge, διότι όλο το Σ/Κ ήταν πολύ δυνατός. Περίμενα όμως περισσότερα και περίμενα ότι θα ήμουν κοντά τους».

 

«Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα κι έμεινα πολύ πίσω. Σίγουρα η εκκίνηση που έκανα δεν ήταν φανταστική, αλλά πέρα απ’ αυτό δεν είχα το ρυθμό. Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος και για κάποιον λόγο δεν μπόρεσα να έχω το χτεσινό μου ρυθμό».

 

«Χτες είχαμε βρει κάτι καλό και μας έμενε το ερωτηματικό με τα ελαστικά. Αποφασίσαμε για το σκληρό γιατί ένιωθα καλά μ’ αυτό στα ελεύθερα και δεν κάναμε ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές».

 

«Πρέπει να δούμε την τηλεμετρία και να δούμε τι έγινε, διότι περίμενα να είμαι 3-4 δέκατα πιο γρήγορος και ειδικά στο πρώτο μισό του αγώνα. Για κάποιον λόγο όμως, αυτό σήμερα δεν ήταν εφικτό».

 

Πλέον το Πρωτάθλημα είναι σαν να ξεκινάει εκ νέου για τον ίδιο και τον Lorenzo, αλλά ο Ιταλός άσος επιμένει να λέει ότι προσεγγίζει τον κάθε αγώνα ξεχωριστά.

 

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερες πίστες στη συνέχεια που ο Jorge είναι πιο δυνατός. Αλλά και μερικές που είμαστε ίσοι. Αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος σκέψης. Ο σωστός είναι βήμα-βήμα».

 

«Να προσπαθείς να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Σίγουρα στο Silverstone θα είναι δύσκολα. Στο παρελθόν δυσκολευόμουν εκεί, αλλά πέρυσι ήταν καλύτερα τα πράγματα. Ο Jorge όμως είναι πολύ δυνατός εκεί, από την πρώτη χρονιά».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Τώρα έχουμε το δικό μας Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Το Brno στο Ημερολόγιο και το 2016

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα