• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Τώρα έχουμε το δικό μας Πρωτάθλημα
Ξεκινάμε από το μηδέν με τον Rossi
Νέα 17/08/2015 - 08:46

Ο Jorge Lorenzo, για πρώτη φορά μετά το 2013, βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος μετά τη νίκη του στην πίστα του Brno. Ο Ισπανός έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Rossi, αλλά είναι μπροστά λόγω περισσότερων νικών.

 

«Ένιωθα λίγη πίεση, καθώς ήξερα ότι είχα την ευκαιρία εδώ να κερδίσω τον αγώνα και να καλύψω κι άλλο τη διαφορά μου από τον Valentino. Τώρα με τον Vale ξεκινάμε ένα δικό μας Πρωτάθλημα, από το μηδέν, σαν να είναι ο πρώτος αγώνας».

 

«Ήμουν πίσω 29β μετά τον τρίτο Γύρο και μετά, λίγο-λίγο, καταφέραμε και πήραμε τέσσερεις νίκες στη σειρά και ειδικά μετά τους δυο τελευταίους αγώνες κατάφερα να μαζέψω αρκετά τη διαφορά».

 

«Η διαφορά όμως για φέτος είναι ότι ο Rossi έχει φτάσει σ’ ένα επίπεδο απίστευτης σταθερότητας και αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έχω κερδίσει πέντε αγώνες, αν δεν είμαι στο βάθρο θα είναι δύσκολο να παλέψω μαζί του».

 

«Έτσι, από τώρα και μέχρι την Valencia ο στόχος μου είναι να είμαι στο βάθρο. Να νικάω όπου μπορώ και να είμαι δεύτερος ή τρίτος όπου είναι αδύνατη η νίκη. Μ’ αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα μπορώ να παλέψω για τον Τίτλο στη Valencia, ή και πιο νωρίς».

 

Ερωτηθείς για τα δυνατά σημεία τους, ο Lorenzo απάντησε: «Η οδήγησή μας είναι παρόμοια. Είμαστε ομαλοί, κρατάμε ταχύτητα στις στροφές κι έχουμε σταθερούς χρόνους στον αγώνα. Επίσης δεν κάνουμε λάθη».

 

«Ίσως φρενάρει λίγο πιο δυνατά κι έχει διαφορετικό set-up για να φρενάρει πιο δυνατά και πιο μέσα στη στροφή και εξαιτίας αυτού έχει ένα πλεονέκτημα στις μάχες. Αλλά εγώ είμαι πιο γρήγορος στις στροφές».

 

«Αν νιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα μπορώ και είμαι πάρα πολύ γρήγορος και πολύ σταθερός στο γυρολόγιό μου. Εξαρτάται λοιπόν στο πως νιώθεις και στην πίστα. Αυτά θα κάνουν τη διαφορά στους επόμενους Γύρους».

 

Μια άλλη σημαντική παράμετρος, σύμφωνα με τον Lorenzo, είναι ότι μετά και το τέλος του αγώνα στην Τσεχία, ο Ισπανός άσος της Movistar Yamaha θεωρεί ότι το Πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τον Marquez!

 

«Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που καλύψαμε με τον Valentino, αλλά και με τον Marc που σίγουρα μετά το σημερινό αγώνα οι πιθανότητές του έχουν μειωθεί λίγο, μιας και έχει έναν αγώνα λιγότερο (σ.σ. να ανακάμψει)».

 

«Σίγουρα όμως θα πιέσει μέχρι το τέλος και γι’ αυτό θα πρέπει να τον προσέχουμε», πρόσθεσε ο Lorenzo, ο οποίος όπως και στις προηγούμενες 4 φετινές του νίκες, έτσι και στην Τσεχία ήταν μπροστά σε όλους τους γύρους του αγώνα.

 

«Όλο το Σ/Κ ένιωθα πολύ καλά με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, οδηγούσα δυνατά και σχεδόν σε όλες τις περιόδους ήμασταν στην πρώτη θέση και οπωσδήποτε αυτό σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Παράλληλα, όταν παίρνω την pole συνήθως κάνω καλό αγώνα».

 

«Η άνοδος στη θερμοκρασία με ανησύχησε γιατί είχαμε βάλει τη μεσαία γόμα μπροστά και πίσω. Επίσης ήταν λίγο πιο δύσκολο να κρατήσω το ρυθμό που είχα από τα ελεύθερα με γεμάτο ντεπόζιτο, ενώ μετά τον αγώνα της Moto2 η πίστα γλίστραγε λίγο περισσότερο».

 

«Έτσι περίμενα να είμαι λίγο πιο γρήγορος και ο Marc κατάφερε να με ακολουθεί για πέντε ή έξι γύρους. Μετά όμως μπορούσα να φρενάρω πιο αργά, να είμαι πιο γρήγορος στις στροφές, να κερδίσω ένα δέκατο και αυτό έκανε τη διαφορά».

 

«Ο Marc από την άλλη άρχισε να γλιστράει λίγο περισσότερο και έπεσε ο ρυθμός του. Μετά, όταν είδα τη διαφορά στο 1δ μπόρεσα να αναπνεύσω λίγο και να οδηγήσω καλύτερα χωρίς λάθη και να αυξήσω τη διαφορά».

 

«Περίμενα βέβαια ότι ο Marc θα ρίσκαρε πολύ σήμερα και θα προσπαθούσε να μείνει κοντά μου μέχρι τέλους. Ευτυχώς για εμένα σ’ αυτή την πίστα δεν μπορούσε να ακολουθήσει ή να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους, όπως στην Indy».

Επόμενο άρθρο »

Πήρε ρίσκα ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Έτοιμος για “μεγάλη μάχη” με τον Jorge

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα