• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πήρε ρίσκα ο Marquez
«Ο Lorenzo ένα βήμα μπροστά»
Νέα 17/08/2015 - 09:26

Ο Marc Marquez νικήθηκε δίκαια από τον ανώτερο Lorenzo την Κυριακή στο Brno, κατάφερε όμως να μειώσει ακόμα λίγο τη διαφορά του από την κορυφή. Αν και προσπάθησε να μείνει κοντά στον αντίπαλό του, εν τέλει τερμάτισε τον αγώνα 4,5δ πίσω από την Yamaha.

 

«Σήμερα ο Jorge ήταν ένα βήμα μπροστά απ’ όλους μας», παραδέχτηκε ο Marquez ο οποίος πριν από μια εβδομάδα είχε περάσει στο τέλος του αγώνα τον Lorenzo για να πάρει αυτός τους 25β στην Indianapolis.

 

«Το είδαμε ήδη από το ζέσταμα, όταν ήταν ενδεχομένως δυο βήματα μπροστά μας. Στον αγώνα όμως προσπαθήσαμε να πάρουμε το ρίσκο στην αρχή και μπορέσαμε να τον ακολουθήσουμε για 7-8 γύρους».

 

«Μετά όμως έπεσε η απόδοση του πίσω ελαστικού και είχα προβλήματα με την πρόσφυση και στην επιτάχυνση. Έτσι είπα, οκ, είναι η ώρα να διαχειριστώ τη διαφορά μου από τον Valentino».

 

Όντως ο Marquez κατάφερε και κράτησε τον Valentino Rossi πίσω του και πέρασε τη γραμμή τερματισμού 6δ πριν τον μεγάλο του αντίπαλο.

 

«Είμαι χαρούμενος διότι το Brno είναι μια πίστα που δυσκολευόμαστε και μια από τις πιο δύσκολες για εμάς και είδαμε ότι στις ΕΔ1 ήμασταν περίπου 0,8 - 1δ πιο αργοί στο γύρο από τον Lorenzo».

 

«Στη συνέχεια όμως μειώσαμε τη διαφορά και στον αγώνα, αν και ήταν δύσκολο να μείνουμε μαζί του, το παλέψαμε. Θα έρθουν και οι πίστες στις οποίες θα μπορέσουμε να νικήσουμε, αλλά εκεί που δεν μπορούμε είναι το σωστό και το έξυπνο να είμαστε στο βάθρο».

 

Με εφτά Γύρους να απομένουν για το τέλος του Πρωταθλήματος και παρά το ότι ο Marc Marquez μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους 52β, παραδέχεται και ο ίδιος ότι τα περιθώρια στενεύουν για τον Τίτλο φέτος.

 

«Είμαστε αρκετά μακριά. Είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις 52β από έναν αναβάτη και ακόμα πιο δύσκολο να το κάνεις από δυο. Και οι δυο τους έχουν καλό ρυθμό και όπως είδαμε και εδώ και οι δυο τους είναι στο βάθρο».

 

«Έτσι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα βάλουμε τα δυνατά μας. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το επίπεδο της μοτοσυκλέτας μας τα Σ/Κ και που είναι τα αδύνατα σημεία μας, ώστε να τα δουλέψουμε για τη νέα σεζόν».

 

«Πάντως, όπως κι εδώ θα πάρουμε τα ρίσκα μέχρι το όριο. Όπως είπα το Brno είναι δύσκολη πίστα για την Honda, τα προβλήματά μας και το δικό μου στυλ. Τώρα έρχονται πίστες που είναι καλύτερες, αλλά και ο Jorge είναι δυνατός στο Silverstone».

 

Με τον Lorenzo να προηγείται σε όλους τους γύρους σε κάθε μια από τις πέντε φετινές νίκες του, η πρώτη μάχη είναι να κερδίσει κανείς τον Ισπανό στην πρώτη στροφή της πίστας.

 

«Ξεκινάμε καλά από το σχηματισμό, αλλά μόλις βάζουμε ταχύτητες - όπως συμβαίνει και στην επιτάχυνση - σηκώνεται ο μπροστινός τροχός (σούζα) και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερά μας προβλήματα».

 

«Μ’ αυτή τη σούζα γίνεται και πολύ απαιτητική η μοτοσυκλέτα για τα χέρια, αλλά προσπαθούμε να το δουλέψουμε για τη νέα σεζόν. Για φέτος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κι έτσι θα είναι μέχρι το τέλος».

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP μένει στο Brno!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Τώρα έχουμε το δικό μας Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα