• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Νίκη Marquez εν μέσω χάους!
Βάθρο για Smith-Redding, έπεσε ο Lorenzo, 5ος ο Rossi
Νέα 13/09/2015 - 16:50

Ο Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει έναν ανεπανάληπτο σημερινό αγώνα της μεγάλης κατηγορίας που κρίθηκε στην στρατηγική, με τον καιρό να κάνει τα δικά του και να καταστρέφει τα σχέδια όλων!

 

Λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση και μετά το τέλος του αγώνα της Moto2 είχαμε τις πρώτες ψιχάλες βροχής με τους αναβάτες της MotoGP να ετοιμάζονται για αγώνα flag-to-flag.

 

Πράγματι, λίγο μετά την εκκίνηση βγήκε η λευκή σημαία που σημαίνει ότι όλοι είχαν το δικαίωμα από εκεί και πέρα να αλλάξουν στη μοτοσυκλέτα τους με τα βρόχινα ελαστικά!

 

Οι τρεις μπροστά που είχαν ξεχωρίσει - οι Lorenzo-Marquez και Rossi - βγήκαν και επέστρεψαν στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά, με τον τελευταίο να χάνει στην αρχή αρκετά δευτερόλεπτα από τους δυο αντιπάλους του.

 

Στη συνέχεια όμως ο Vale έκανε πάρα πολύ καλούς χρόνους και κατάφερε πολύ σύντομα να πάρει το προβάδισμα!

 

Ο αγώνας συνεχιζόταν ενώ η βροχή είχε σταματήσει και η αγωνιστική γραμμή είχε στεγνώσει! Στα πλάνα της τηλεόρασης φαινόταν καθαρά η φθορά των βρόχινων ελαστικών της Bridgestone, όμως και οι τρεις οδηγοί έμεναν στην πίστα!

 

Τότε άρχισαν τα τραγικά λάθη από τις δυο Yamaha στα οποία φέτος είναι εξαιρετικά φειδωλοί. Ο Valentino Rossi κυριολεκτικά έβγαλε τα μάτια του με τα χέρια του, επιλέγοντας να μείνει στην πίστα με τα βρόχινα περισσότερο από κάθε άλλον!

 

Όταν αποφάσισε να μπει και να πάρει τη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ ελαστικά, στο τέλος του 21ου γύρου, ήταν ήδη πολύ αργά.

 

Ο Marc Marquez δεν είπε όχι στη νίκη-δώρο που του έκανε ο Valentino Rossi - ο Marquez είχε βγει και άλλαξε μοτοσυκλέτα δυο γύρους πριν - και κατάφερε να πάρει αυτός τους 25β σήμερα!

 

Ο Rossi κατάφερε να πάρει μόνο τους 11β της πέμπτης θέσης, χάνοντας την ευκαιρία να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στο Misano και μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη, που δεν έχει καταφέρει να κάνει από το 2009! Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, έμεινε εκτός βάθρου.

 

Το μόνο θετικό - από έναν κατά τ’ άλλα απογοητευτικό αγώνα του Vale μπροστά σε πάνω από 92,000 κόσμο που στριμώχτηκε σε μια πίστα που χωρά κανονικά 75,000 - ήταν το γεγονός ότι ο Valentino είδε τον Lorenzo να πέφτει.

 

Ο τελευταίος έκανε το λάθος για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα και εγκατέλειψε έξι γύρους πριν το τέλος χωρίς να πάρει βαθμούς. Ο Lorenzo είχε βγει στα pits για να πάρει τη μοτοσυκλέτα του με τα σλίκ ένα γύρο νωρίτερα από τον Rossi.

 

Με όλα αυτά που συνέβησαν, ο Valentino Rossi διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 247β έναντι 224β του Jorge Lorenzo και 184β του Marc Marquez, ο οποίος μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους 63β δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα.

 

Ο χαοτικός αγώνας έδωσε την ευκαιρία σε δυο Βρετανούς αναβάτες να ανέβουν στο βάθρο των νικητών μαζί με το Marc Marquez. Η παρουσία των Bradley Smith και Scott Redding προσέδωσε ακόμα μια συναρπαστική νότα στον απίστευτο σημερινό αγώνα!

 

Από τη μία ο Smith κατάφερε να πάρει το δεύτερο βάθρο της καριέρας του - το πρώτο ήρθε στο Phillip Island πέρυσι - μένοντας με τα σλικ ελαστικά από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα!! Αυτή του η κίνηση απέδωσε τελικά καρπούς στον αναβάτη της Tech3!

 

Από την άλλη ο Scott Redding έκανε μεγαλειώδη αγώνα και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο - το παρθενικό του στη μεγάλη κατηγορία - αφού πρώτα έπεσε στην τέταρτη στροφή της πίστας! Είναι από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η μοναδική στην ιστορία του θεσμού, που αναβάτης πέφτει σε αγώνα και επανέρχεται για να πάρει βάθρο!

 

Σημαντική τέταρτη θέση για τον Loris Baz, ο οποίος έκανε νωρίτερα σχεδόν απ’ όλους τη δεύτερη επιστροφή του στα pits για τα σλικ και είχε την ευκαιρία - ως ένα σημείο - να πάρει ακόμα και την πρώτη θέση!

 

Είναι πάντως με διαφορά το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία, στην πρώτη του σεζόν αφότου έκανε το βήμα από τα SBK και παράλληλα χάρη στους 13β που πήρε σήμερα άφησε πίσω του τον Barbera στη βαθμολογία των OPEN για 5β.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Το κλειδί της νίκης;

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2: Εύκολα ο Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα