• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Το κλειδί της νίκης;
Η σωστή αλλαγή σε σλικ ελαστικά
Νέα 13/09/2015 - 18:45

Σ’ έναν πολύ περίεργο σημερινό αγώνα, ο Marc Marquez πανηγύρισε τη νίκη καταφέρνοντας παράλληλα να κερδίσει έδαφος σε σχέση με τους δυο αντιπάλους του στην εργοστασιακή Yamaha.

 

Για τον Marquez ήταν η πρώτη του νίκη στην πίστα του Misano, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να τονίζει ότι ήταν η απόφασή του να βγει για τα σκλικ πριν τους Jorge και Valentino, που του χάρισε τη νίκη!

 

«Νομίζω ότι κανείς δεν περίμενε τη βροχή και κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτή αλλά στο τέλος, όταν πια τα σύννεφα είχαν αυξηθεί πολύ, το σκεφτόμασταν σαν ενδεχόμενο», σχολίασε ο Marc.

 

«Τα σχεδιάσαμε όλα με την ομάδα πριν τον αγώνα και κάναμε τέλεια δουλειά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν δύσκολο να κατανοήσεις την κατάσταση, ειδικά με την εναλλαγή από στεγνό σε βρεγμένο».

 

«Αλλά και όταν άλλαξε από βρεγμένο σε στεγνό, ήταν πάλι δύσκολο να δει κανείς που ήταν στεγνή η πίστα. Δεν μπορούσαμε να το ξέρουμε, ήταν και καινούργια η άσφαλτος και ήταν σκοτεινή».

 

«Η ομάδα μου έδειξε στην ταμπέλα ότι ήταν η ώρα να βγω στα pits και ήταν η σωστή απόφαση που με βοήθησε πάρα πολύ».

 

«Θεωρώ ότι ο Jorge ήταν πιο γρήγορος από εμένα σήμερα και ειδικά ο Valentino ειδικά στο στεγνό και θα ήταν δύσκολο να κερδίσω. Είχαμε όμως μια μικρή ευκαιρί».

 

«Από το βρεγμένο στο στεγνό η αίσθηση δεν ήταν τόσο καλή και ο Valentino ήταν πιο γρήγορος από εμένα, όπως και ο Lorenzo. Στο τέλος όμως το κλειδί ήταν που αλλάξαμε σε σλικ και το κάναμε την κατάλληλη στιγμή».

 

Στον σημερινό αγώνα (εδώ διαβάστε το ρεπορτάζ) οι περισσότεροι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας αναγκάστηκαν να αλλάξουν δυο φορές τη μοτοσυκλέτα τους, εξαιτίας του καιρού. Ήταν κάτι που κανείς δεν το περίμενε!

 

«Δεν νομίζω ότι πίστευε κανείς ότι θα αλλάζαμε δυο φορές! Χάνεις πολύ χρόνο στα pits, αλλά στο βρεγμένο είναι δύσκολο να συνεχίσεις και είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τα πάντα».

 

«Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στο Misano και κατά τη διάρκεια όλου του Σ/Κ δεν τα παρατήσαμε, δουλέψαμε πολύ σκληρά και προσπαθήσαμε να είμαστε εκεί. Τώρα πάμε στην Aragon όπου περιμένω να κάνω ένα καλό αγώνα».

 

«Ξέρουμε ότι η Yamaha έχει κάνει δυο φορές ιδιωτικές δοκιμές εκεί, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι να είμαστε στην κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο όμως».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θέλω να κλάψω...!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Νίκη Marquez εν μέσω χάους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα