• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Αγώνας 1: Φοβερός Torres!
Πήρε την παρθενική του νίκη στα SBK
Νέα 18/10/2015 - 22:42

Οδηγώντας εκπληκτικά και βγαίνοντας νικητής από μια συναρπαστική μάχη με τον Rea στον τελευταίο γύρο του πρώτου σκέλους, ο Jordi Torres πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη του νίκη στα SBK!

 

Ο Torres είχε ξεκινήσει μόλις έκτος στο grid, αλλά ήταν δυνατός στο ξεκίνημα εκεί που ξεχώρισαν οι δυο Kawasaki των Rea και Sykes.

 

Την ώρα που οι πράσινες μοτοσυκλέτες αύξαναν τη διαφορά τους από τον ανταγωνισμό, πίσω ο Davies δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον Lowes!

 

Ο Βρετανός είχε φέρει τη Suzuki του στην ασυνήθιστη θέση του να διεκδικεί βάθρο, αλλά όλες του οι ελπίδες για κάτι τέτοιο έσβησαν όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί με μηχανικό πρόβλημα.

 

Παρά ταύτα ο Davies συνέχισε να δέχεται πίεση, αυτή τη φορά από τους αναβάτες της Aprilia, με τον Haslam να επιχειρεί ανεπιτυχώς να του πάρει τη θέση.

 

Αυτό που δεν κατάφερε ο ομόσταυλός του το πέτυχε λίγο αργότερα ο Torres, ο οποίος ανέβηκε στην τρίτη θέση με δέκα γύρους να απομένουν για το τέλος! Ο Ισπανός από εκεί και πέρα είχε στο στόχαστρό του τις δυο Kawasaki μπροστά.

 

Ο Torres πλησίαζε τις δυο πράσινες μοτοσυκλέτες, όταν ο Rea επιχείρησε να περάσει τον Sykes. Η κίνηση όμως δεν του βγήκε και μάλιστα και οι δυο αναγκάστηκαν να ανοίξουν τη γραμμή τους και να χάσουν χρόνο.

 

Με τον Torres πλέον κοντά τους, ο Ισπανός δεν έχασε χρόνο και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Aprilia πέρασε και τους δυο αντιπάλους του μέσα σε δυο γύρους, πρώτα τον Sykes και μετά τον Rea!

 

Ακόμα όμως δεν είχε τελειώσει τίποτα, με το πίσω ελαστικό του Torres να παρουσιάζει σημάδια φθοράς και τον Rea να παραμένει κοντά στον αντίπαλό του!

 

Στον εκπληκτικό τελευταίο γύρο ο Torres είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια του Rea να πάρει τη νίκη και στο τέλος πανηγύρισε την πρώτη του επιτυχία στα SBK, ενώ παράλληλα είναι και η πρώτη φορά που φέτος κερδίζει αγώνα μη Βρετανός αναβάτης!

 

Ο Ιρλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει κι έναν ενοχλημένο Sykes, ο οποίος στο τέλος δεν δέχτηκε τη συγγνώμη του Rea, με τον Ιρλανδό να απομακρύνεται με φανερή απαξίωση.

 

Ο Davies κράτησε την τέταρτη θέση, κατορθώνοντας να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις επιθέσεις στο τέλος του Van der Mark που έκανε καλό αγώνα και μπήκε στην πεντάδα εις βάρος του Haslam του οποίου η απόδοση έπεσε πολύ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Αποστολή εξετελέσθη!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Ιδιαίτερη νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα