• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με αυτοπεποίθηση ο Rossi!
Βέβαιος ότι θα γεφυρωθεί η διαφορά με τον Jorge
Νέα 23/10/2015 - 15:53

O Valentino Rossi ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του 17ου Γύρου στη Μαλαισία με ένα δευτερόλεπτο πιο αργό χρόνο από τον ομόσταυλό του.

 

Το πρωί ο Ιταλός άσος ήταν τέταρτος στις ΕΔ1, αλλά το απόγευμα έπεσε στην όγδοη θέση καθώς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα όταν φόρεσε το μεσαίο ελαστικό για να επιτεθεί στους χρόνους.

 

Ο Vale άλλαξε στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του με το μεσαίο πίσω για να μπορέσει να καταλάβει αν οι ταλαντώσεις που είχε με την πρώτη οφείλονταν στο ελαστικό ή στις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.

 

Όπως και να ‘χει, ο Ιταλός σούπερ σταρ παρουσιάστηκε βέβαιος στις δηλώσεις του ότι θα μειώσει τη διαφορά του από τον Jorge, αλλά και από τους Dani και Marquez.

 

«Δεν τα πήγαμε άσχημα το πρωί και ήμουν αρκετά γρήγορος, αλλά το βασικό είναι ότι έχουμε μια καλή βάση για να δουλέψουμε».

 

«Επίσης είμαι ευχαριστημένος με το ρυθμό μου και το απόγευμα, όταν δουλέψαμε με τα σκληρά ελαστικά για να δούμε αν είναι αξιόπιστη επιλογή για τον αγώνα».

 

«Είχαμε ένα σετ μεσαία για το τέλος, αλλά δυστυχώς δεν τελειώσαμε τη δουλειά μας και όταν στο τέλος πήγα να κάνω 3-4 γύρους δεν είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα και το ελαστικό, είχα ταλαντώσεις κι αποφάσισα να σταματήσω».

 

«Προσπάθησα να κάνω λίγους με την άλλη μοτοσυκλέτα για να δω αν το πρόβλημα ήταν στη μοτοσυκλέτα ή στο ελαστικό, αλλά δυστυχώς ήταν αργά».

 

«Δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό διότι το ερωτηματικό παραμένει, όμως είμαι σίγουρος ότι αν κάνω δυο γύρους με το μεσαίο θα βελτιώσω τους χρόνους μου».

 

«Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Jorge είναι πολύ γρήγορος, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω».

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο, διότι αν το πρόβλημα προέρχεται από το ελαστικό θα έχουμε θέμα μιας και η ποσότητα των ελαστικών είναι περιορισμένη».

 

«Αύριο το πρωί θα είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα γρήγορο χρόνο και να μείνουμε μέσα στη δεκάδα».

 

«Πέρα απ’ αυτό οι ρυθμίσεις δεν είναι άσχημες και ο ρυθμός μου ήταν καλός στην αρχή και παρόμοιος με αυτόν των Honda και του Jorge».

 

Ο Vale εξήγησε στη συνέχεια ότι οι συνθήκες της πίστας σήμερα ήταν παρόμοιες με αυτές που συνάντησαν οι οδηγοί στα χειμερινά τεστ.

 

«Το πρωί περίμενα περισσότερη σκόνη. Είναι άσχημη η κατάσταση και με την ομίχλη. Η πρόσφυση είναι χαμηλή και νομίζω ότι είναι περίπου ίδια με τα τεστ».

 

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάντως αλλάξαμε τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αλλά και τον τρόπο οδήγησης. Όμως αυτό είναι λογικό».

 

«Το απόγευμα είναι χειρότερα, διότι όταν πλησιάζουμε τους 50 βαθμούς στην άσφαλτο, είναι λογικό να έχουμε λιγότερη πρόσφυση».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Κάνει λάθος ο Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Κρίμα για την πτώση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα