• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Κάνει λάθος ο Rossi!
Κατηγορεί τον Marquez για κάτι που έκανε κι αυτός στο παρελθόν!
Νέα 23/10/2015 - 15:59

Θέση πήρε και ο Jorge Lorenzo στο ξέσπασμα του Valentino Rossi στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, όταν κατηγόρησε τον Marquez ότι βοηθάει τον Lorenzo να πάρει το φετινό Τίτλο!

 

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι αυτό ήταν λάθος τακτική από πλευράς Rossi, δεδομένου ότι και ο Ιταλός στο παρελθόν έχει κάνει παρόμοιους αγώνες.

 

Όταν δηλαδή έδινε μάχες στην αρχή με τους Max Biaggi και Sete Gibernau προτού κάνει έναν καταπληκτικό τελευταίο γύρο και τους ξεφύγει για τα καλά.

 

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha αμφισβητεί ότι ο 22χρονος έχει σκοπό να τον βοηθήσει στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Θεωρεί τα όσα ακούστηκαν περίεργα όταν τα δει κανείς υπό το πρίσμα των τακτικών του Rossi να «παίζει» με τους αντιπάλους του τα πρώτα χρόνια της τετράχρονης εποχής του MotoGP.

 

«Όχι», απάντησε σε ερώτηση αν πιστεύει ότι τον βοηθά ο Marquez. «Ήμουν μπροστά για το 80% περίπου του αγώνα και δεν μπορούσα να ξέρω τι γινόταν πίσω».

 

«Επιπλέον αν με βοηθούσε θα με άφηνε να κερδίσω και να πάρω αυτούς τους επιπλέον πέντε βαθμούς και θα μου έδινε την ευκαιρία να εξαρτώμαι από τον εαυτό μου».

 

«Πάντως δεν νομίζω ότι αυτή είναι σωστή στρατηγική από τον Valentino και αυτό επειδή οι κατηγορίες είναι ακριβώς οι ίδιες με το παρελθόν, όταν κέρδιζε τους Τίτλους με τους αντιπάλους του».

 

«Με τον Biaggi, τον Gibernau, τον Okawa. Έπαιζε μαζί τους στην αρχή και στον τελευταίο γύρο πίεζε πολύ κι έπαιρνε τη νίκη. Έτσι είναι περίεργο να μιλά έτσι, όταν έχει παρόμοιο παρελθόν».

 

Ο Lorenzo δεν έμεινε εκεί, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή η ξαφνική και σφοδρή επίθεση στον Marquez έγινε από τον Rossi επειδή ξέρει ότι δεν έχει το ρυθμό να πάρει τη νίκη στους δυο τελευταίους αγώνες.

 

«Το είπα και σε Ισπανούς, αν ήταν αρκετά γρήγορος για να κερδίσει τους δυο τελευταίους αγώνες, δεν θα τα έλεγε αυτά».

 

«Ενδεχομένως φοβάται και δεν θέλει να γίνει ακόμα περισσότερο περίπλοκο το Πρωτάθλημα, διότι δεν είναι αρκετό να παλεύει κυρίως με τον Marc, μ’ εμένα ή τον Dani σ’ αυτές τις πίστες».

 

Όταν τον πίεσαν να εξηγήσει τι εννοεί, επανέλαβε: «Αν ήταν ο πιο γρήγορος δεν θα τα έλεγε αυτά. Νομίζω ότι αυτή τη φορά, για να είμαι ειλικρινής, δεν ακολούθησε τη σωστή στρατηγική».    

 

Από την άλλη, στον τελευταίο αγώνα του 2013, όταν ο Lorenzo χρειαζόταν νίκη στη Valencia και να μείνει ο Marquez εκτός βάθρου για να πάρει τον Τίτλο, ο Rossi δεν παρενέβη στη μάχη των τριών μπροστά.

 

«Δεν θέλω να μιλώ για το 2013. Είναι αλήθεια ότι ο αγώνας ήταν αργός και δεν δοκίμασε προσπεράσεις. Δεν ξέρω το γιατί».

 

«Εμείς σκεφτόμαστε το τώρα και το Πρωτάθλημα και δεν μ’ αρέσει να σκέφτομαι για πολύ το παρελθόν».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν μπορούσα να το βουλώσω!

« Προηγούμενο άρθρο

Με αυτοπεποίθηση ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα