• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP Valencia: Το μεγάλο φινάλε!
Το «λαβωμένο» Πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του
Νέα 02/11/2015 - 15:46

Σε μερικές ώρες θα σημάνει η έναρξη του τελευταίου αγώνα της φετινής χρονιάς, ενός αγώνα που η αλήθεια είναι ότι τον περιμέναμε με πολύ διαφορετικές προσδοκίες.

 

Στη σκιά των όσων έγιναν στη Μαλαισία - κι ελπίζουμε να μην επαναληφθούν στην Ισπανία - το paddock του Πρωταθλήματος αρχίζει να φτάνει στην πίστα της Valencia.

 

Στα 67 χρόνια της ιστορίας του θεσμού, μόνο σε 16 περιπτώσεις έχει αποφασιστεί ο Τίτλος του Πρωταθλητή στον τελευταίο αγώνα της σεζόν!

 

Φέτος, η διαφορά ανάμεσα στον Valentino Rossi και τον Jorge Lorenzo είναι μόλις εφτά βαθμοί και είναι η μικρότερη διαφορά φτάνοντας στον τελευταίο αγώνα από το 1992!

 

Το Grand Prix της Valencia είναι παραδοσιακά ο τελευταίος αγώνας της σεζόν από το 2002. Δυο φορές στο παρελθόν έχει αποφασιστεί ο Πρωταθλητής σ’ αυτή την πίστα.

 

Πιο πρόσφατα ήταν το 2013 όταν ο Marquez πήρε τον Τίτλο στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ενώ το 2006 ήταν ο Hayden που είχε καταφέρει να στεφθεί Πρωταθλητής.

 

Καμία όμως από αυτές τις χρονιές δεν συγκρίνεται με τη φετινή...

 

Στη Μαλαισία ο Lorenzo πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Pedrosa, ενώ ο Valentino Rossi τερμάτισε τρίτος.

 

Η διαφορά τους μειώθηκε στους 7 βαθμούς, αλλά ο Rossi πήρε ποινή τριών βαθμών στην αγωνιστική του άδεια μετά το περιστατικό με τον Marquez στον 7ο γύρο του αγώνα.

 

Μαζί με τον ένα βαθμό που είχε από το Misano, ο Valentino θα ξεκινούσε από την τελευταία θέση του grid στη Valencia.

 

Όμως ο Ιταλός άσος προσέφυγε στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο) κάνοντας έφεση στην ποινή που του επέβαλαν οι Αγωνοδίκες στη Μαλαισία.

 

Με την κίνηση αυτή ο Valentino επιδιώκει τη μείωση ή ακόμα και την κατάργηση της ποινής των τριών βαθμών, αλλά κυρίως την αναστολή της ισχύς της απόφασης αυτής.

 

Ένα αρκετά πιθανό σενάριο, είναι να συνεδριάσει το CAS και να αποφασίσει την καθυστέρηση της ποινής αυτής μέχρι την τελική του γνωμοδότηση για το συμβάν.

 

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Rossi να ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (8 Νοεμβρίου) από τη θέση που θα πάρει στις κατατακτήριες!

 

Πέρυσι στη Valencia ο Marquez πήρε μια μεγάλη νίκη μπροστά από τον Rossi που είχε καταφέρει να πάρει την pole position. Ο Pedrosa είχε τερματίσει τρίτος.

 

Το «στοίχημα» δεν βγήκε για τον Lorenzo, ο οποίος μπήκε στα pits για να φορέσει βρόχινα ελαστικά μετά από τις πρώτες ψιχάλες βροχής, που κράτησε τελικά λίγο.

 

Ο Rossi έχει αγωνιστεί σε όλα τα Grand Prix που έχουν γίνει στη Valencia από το 1999 όταν και μπήκε στο Ημερολόγιο αγώνων.

 

Έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο στις οχτώ από τις 16 φορές που έγινε αγώνας εκεί, ωστόσο έχει μόνο δυο νίκες στο ενεργητικό του: το 2003 και το 2004.

 

Η δεύτερη θέση που πήρε πέρυσι ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα από το 2009, όταν και πάλι είχε τερματίσει δεύτερος.

 

Από την άλλη ο Lorenzo έχει κερδίσει τους δυο από τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας στη Valencia, αλλά έχει και δυο εγκαταλείψεις.

 

Τη μοναδική άλλη φορά που ανέβηκε στο βάθρο ήταν το 2009, ενώ το 2011 δεν είχε πάρει μέρος στο GP εξαιτίας τραυματισμού.

 

Αν καταφέρει και πάρει τον Τίτλο ο Jorge, θα είναι μόλις ο τρίτος αναβάτης στην ιστορία που κατορθώνει να καλύψει τη διαφορά του στον τελευταίο αγώνα. Οι άλλοι δυο είναι ο Wayne Rainey (1992) και ο Nicky Hayden (2006).

 

Μετά από 17 αγώνες, 418 γύρους στις πίστες του Παγκοσμίου και 1988,8χλμ το φετινό Πρωτάθλημα θα κριθεί στη Valencia, το μεσημέρι της Κυριακής 08 Νοεμβρίου.

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Ακυρώθηκε η συνέντευξη τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

Συμπλοκή έξω από το σπίτι του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα