• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η προσέγγιση της Ducati για το ‘16
Εξηγεί ο Davide Tardozzi
Νέα 04/12/2015 - 16:18

Στο πρόσφατο τεστ της Jerez, το παρόν στην Ισπανική πίστα έδωσαν και οι τέσσερεις ομάδες της Ducati, με το εργοστάσιο να θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση.

 

Ο Team Manager της εργοστασιακής Ducati, Davide Tardozzi, εξήγησε πως οι κόκκινοι άκουγαν προσεχτικά και τους οχτώ αναβάτες τους, έχοντας κατά νου τη νέα σεζόν με τα καινούργια ελαστικά και το ενιαίο software.

 

Μάλιστα, αν και σ’ αυτό το χρονικό σημείο οι χρόνοι ενδέχεται να είναι παραπλανητικοί, ήταν ένας αναβάτης της Ducati, ο Scott Redding, αυτός που κατάφερε να γράψει τον πρώτο χρόνο στο τεστ!

 

«Φαίνεται ότι η Ducati δουλεύει καλά. Οι δορυφορικές μας ομάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά και φαίνεται ότι και το software είναι αρκετά καλό για εμάς. Βελτιωνόμαστε βήμα-βήμα», σχολίασε ο Tardozzi.

 

«Θα το βελτιώσουμε και στα επόμενα τεστ. Είμαστε ήδη χαρούμενοι μ’ αυτό. Όλες οι αναφορές από τους δορυφορικούς ήταν απίστευτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι φαίνεται ότι τους βοηθάμε στη σωστή κατεύθυνση».

 

«Δεν πήγαμε για τους χρόνους, αλλά για να δουλέψουμε. Θεωρώ ότι ειδικά ο Iannone ήταν σε θέση να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο».

 

«Όταν ήταν όμως να φορέσει φρέσκο ελαστικό, είπε ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για χρόνους. Μας ενδιαφέρει η δουλειά και είμαστε ικανοποιημένοι».

 

Μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να υπογραμμίσουμε, είναι το γεγονός ότι ο Gigi DallIgna ήταν αυτοπροσώπως στο γκαράζ των δορυφορικών για να ακούσει την άποψη των αναβατών.

 

Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και κάτι που σχολιάστηκε πάρα πολύ θετικά από τους Redding και Laverty, αφήνοντάς μας να κάνουμε τη σύγκριση με το αντίστοιχο επίπεδο συνεργασίας του HRC με τις δορυφορικές του ομάδες.

 

«Δουλεύουμε με αρκετούς αναβάτες και όχι με τους εργοστασιακούς μας μόνο», επιβεβαίωσε ο Tardozzi.

 

«Όταν βελτιώνουμε το software, αυτό το κάνουμε για όλους. Είναι απολύτως καλοδεχούμενη η πληροφόρηση από κάποιον άλλον, εκτός εργοστασίου. Κοιτάξτε άλλωστε ποιός έκανε τον καλύτερο χρόνο».

 

Ένα άλλο που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγονός ότι η Ducati ασχολήθηκε ενεργά φέτος και δούλεψε από κοινού με την Avintia στο software των OPEN μοτοσυκλετών, που θα έχουν από το 2016 όλοι.

 

Έτσι, οι κόκκινοι κατάφεραν να ξεκινήσουν με ένα προβάδισμα σ’ αυτό τον τομέα, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο ο Tardozzi θεωρεί ότι μέχρι τον πρώτο αγώνα στο Qatar, ανταγωνιστικοί θα είναι και η Honda με την Yamaha.

 

«Νομίζω ότι μετά τα επόμενα τεστ, θα είναι εκεί και η Honda με την Yamaha. Έχουν άλλωστε φανταστικούς αναβάτες και δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο προβάδισμα».

 

«Θα είναι πιο εύκολο να το βελτιώσουμε και να το φέρουμε πιο κοντά στο εργοστασιακό software. Φυσικά το τελευταίο παραμένει πολύ καλύτερο, αλλά με μερικά τεστ ακόμα θα τα φέρουμε πιο κοντά».

Επόμενο άρθρο »

O Stoner στην Ducati τα Χριστούγεννα;

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη πρόκληση για Abraham

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα