• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κρίσιμη σεζόν για Smith-Espargaro
Δεν μπορεί να είσαι πάντα ο νέος που μαθαίνει!
Νέα 16/02/2016 - 16:56

Η φετινή σεζόν θα είναι καθοριστική για τις καριέρες των περισσότερων αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με δεδομένο ότι τα συμβόλαιά τους λήγουν.

 

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Herve Poncharal, ο οποίος περιμένει από τους Bradley Smith και Pol Espargaro να δείξουν φέτος ότι αξίζουν θέση στην εργοστασιακή ομάδα.

 

«Το 2016 θα είναι χρονιά-κλειδί για τον Bradley και τον Pol. Για τον πρώτο θα είναι η 4η του χρονιά και για τον δεύτερο η 3η του».

 

«Δεν μπορεί να είσαι πάντα ο νέος που μαθαίνει! Η Tech3 είναι μια ομάδα που δοκιμάζει και γαλουχεί νεαρούς αναβάτες, βάσει της συνεργασίας της με την Yamaha».

 

«Επομένως πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να λάμψουν και να αρπάξουν μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα για το 2017».

 

Ειδικά ο Bradley Smith είχε πέρυσι μια καταπληκτική χρονιά, όταν και ήταν μπροστά στους περισσότερους αγώνες από τον ομόσταυλό του, τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας.

 

Για τον Βρετανό ο Poncharal δηλώνει ότι θα προσέφερε πολλά σε οποιονδήποτε κατασκευαστή και όχι μόνο στην Yamaha.

 

«Ο Bradley μας εντυπωσίασε το 2015. Ήταν ο μόνος, μαζί με τον Valentino, που πήρε βαθμούς σε κάθε αγώνα».

 

«Είναι σταθερός, πράγμα πολύ σημαντικό κι έχει δείξει ότι είναι πολύ ικανός στο να στήνει μοτοσυκλέτες».

 

«Ο Bradley δεν είναι ούτε Rossi, ούτε Marquez ή Lorenzo ή Stoner και νομίζω το ξέρει κι ο ίδιος. Ωστόσο πιστεύω ότι πολλά εργοστάσια θα τον ήθελαν».

 

«Σκέφτομαι την Suzuki, την KTM, τη νέα Aprilia, ίσως ακόμα και την Ducati. Ευκαιρίες προφανώς υπάρχουν. Και γιατί όχι η Yamaha;».

 

Από την άλλη η περσινή σεζόν - μετά από ένα ενθαρρυντικό ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία το 2014 - ήταν πολύ δύσκολη για τον Espargaro και ο Poncharal λέει ότι μπορεί να μάθει από τον ομόσταυλό του.

 

«Δουλειά μας είναι να τον βοηθήσουμε. Ξέρουμε ότι η δυναμική του είναι τεράστια και πρέπει να βρούμε τρόπο να τη διοχετεύσουμε».

 

«Κι ο Bradley είχε μια δύσκολη αρχή, αλλά άρχισε ν’ αμφισβητεί τον εαυτό του κι ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο Espargaro».

 

«Τις δυο τελευταίες σεζόν ο Bradley είναι πολύ πιο ήρεμος, με λιγότερο άγχος».

 

«Επιπλέον ο Pol πίστευε ότι μετά το δύσκολο 2015, με τα νέα ελαστικά θα λυνόντουσαν όλα. Αλλά γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ ένας παράγοντας δεν λύνει όλα σου τα προβλήματα».

 

«Πρέπει  επίσης να δουλεύεις μεθοδικά, να είσαι λίγο πιο ήρεμος».

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island Test Ημ.1: Τελικοί χρόνοι

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin για την Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα