• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Michelin για την Sepang
Και τις προκλήσεις στο Phillip Island
Νέα 16/02/2016 - 14:46

Ο Nicolas Goubert, Τεχνικός Διευθυντής της Michelin, μίλησε στο επίσημο site του Πρωταθλήματος τόσο για την Sepang, όσο και για τις μοναδικές προκλήσεις της Αυστραλίας!

 

Τι μάθατε τις δυο τελευταίες εβδομάδες;

Μετά την Valencia, η Sepang ήταν το δεύτερο επίσημο τεστ για εμάς. Στην αρχή είχαμε δεχτεί μεγάλη κριτική για το μπροστινό μας ελαστικό, αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάναμε δικές μας δοκιμές. Η κατάσταση βελτιώθηκε πάρα πολύ και αυτό φάνηκε στην Sepang, από τους χρόνους που έκανε ο Jorge Lorenzo. Φέραμε πολλά ελαστικά και το 90% των οδηγών μίλησαν με θετικά λόγια.

 

Σε τι δουλεύετε τώρα;

Κυρίως με τα μπροστινά ελαστικά και πάντα υπάρχουν αλλαγές να γίνουν, λόγω της πρόσφυσης και της θερμοκρασίας που αλλάζει από πίστα σε πίστα. Το Phillip Island είναι μοναδική πίστα από το πως «αντιμετωπίζει» το πίσω ελαστικό. Επιπρόσθετα θα κάνει αρκετή ζέστη στην πίστα, κάτι που αποτελεί εφιάλτη για κάθε κατασκευαστή κι έτσι πρέπει να πάρουμε επιπλέον μέτρα.

 

Τελειώσατε τον έλεγχο αναφορικά με την πτώση του Baz;

Δεν έχουμε ακόμα τα αποτελέσματα, αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Qatar για να έχουμε εικόνα.

 

Τι μάθατε από την προσομοίωση που έκανε ο Smith στην Sepang;

Ειλικρινά όχι και πάρα πολλά. Δεν έκανε άλλωστε αρκετούς γύρους. Ο Smith μπήκε στην πίστα λίγο μετά τη βροχή, αν και η πίστα άρχιζε να στεγνώνει γρήγορα.

 

Η γνώμη σας για τους υποχρεωτικούς αισθητήρες πίεσης ελαστικών;

Είμαστε αναμφίβολα υπέρ. Δεν μπορείς να κάνεις συμβιβασμούς με τον έλεγχο πίεσης των ελαστικών, καθώς είναι θέμα ασφάλειας. Είναι πολύ καλό που αυτός ο κανονισμός υιοθετήθηκε τόσο γρήγορα.

Επόμενο άρθρο »

Κρίσιμη σεζόν για Smith-Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα